Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Yoghurtbrød uten heving – brød klart på 30 minutter

Brød uten heving

Yoghurtbrød er veldig populære hos barna mine. Raske, enkle, myke og saftige brød som er supre i matboksen eller når du er tom for brød og trenger noe som går kjapt. Disse brødene er nemlig helt uten gjær og trenger ikke heving.

Gresk yoghurt og kefir gjør yoghurtbrød både myke og holdbare. Du kan også fryse dem så har du brød klart til en travel morgen. Jeg bruker som regel speltmel, men hvetemel fungerer selvfølgelig fint.

Putt yoghurtbrød i barnas matboks så kommer den garantert tom hjem igjen. Ha på dine barns favorittpålegg. Her spises de som regel med ost, skinke eller skinkeost. Send også med litt frukt og grønnsaker i biter og gjerne noen nøtter i matboksen.

Etter at jeg delte oppskriften på Instagram har jeg fått mange tilbakemeldinger fra folk som har prøvd å lage yoghurtbrød selv. Og alle digger dem! Der fikk jeg også tips om at yoghurtbrødene kan stekes i ovn med bra resultat. Selv har jeg bare stekt dem på takke. Husk å følge meg på Instagram for inspirasjon, oppskrifter, tips og matglede 🙂

Trenger du mer frokostinspirasjon kan jeg anbefale disse fantastiske rundstykkene. En favoritt til helgefrokosten. De er også supre til å fryse ned.

Yoghurtbrød
Yoghurtbrød uten heving
Yoghurtbrød uten heving - brød klart på 30 minutter
Print Recipe
Yoghurtbrød uten heving - brød klart på 30 minutter
Forberedelse 5 minutter
Porsjoner
brød
Ingredienser
Forberedelse 5 minutter
Porsjoner
brød
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Bland det tørre.
  2. Ha i yoghurt og kefir og bland til en samlet deig. Du kan bruke kjøkkenmaskin eller blande for hånd. La gjerne deigen hvile 10 minutter.
  3. Del deigen i 10 biter som du trykker litt flate. Ha litt mel på benken/hendene om nødvendig. Yoghurtbrødene hever mye og krymper i omkrets når de stekes.
  4. Stek på middels varm takke eller stekepanne. Stek på begge sider til de har fått fin farge. Avkjøl på rist. Jeg har også fått tilbakemelding på at det fungerer å steke yoghurtbrød i stekeovnen på 200 grader i 10 minutter, men det har jeg ikke prøvd selv.
3 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *