Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Grove frokostbrød med havregryn, frø og kjerner – supre matpakkebrød

Grove frokostbrød

Grove frokostbrød med havregryn og masse andre godsaker, NAM sier jeg bare! Ungene (og vi voksne) digger dem. Da jeg la ut at jeg bakte disse i en story på Instagram fikk jeg mange spørsmål om oppskrift. Så da måtte jeg bare hive meg rundt og få delt oppskriften her.

Med disse i matpakken kan du si farvel til skolemat som ikke blir spist. Disse små herlige brødene er supersaftige og smaker skikkelig digg. Masse havregryn, frø og kjerner gir god metthet og gjør grove frokostbrød ekstra næringsrike. Prøv dem du også!

Deigen er en drøm å jobbe med, så smidig og enkel å forme. Rull den til en flat pølse, skjær i biter og legg til heving. Enkelt og greit, det liker vi!

Frokostbrødene egner seg fint til å fryse. La dem tine i romtemperatur så er de klar for frokost og matpakke til travle morgener.

Har du ikke tid til å vente på en deig som skal heve? Da bør du teste yoghurtbrød. Myke, saftige og skikkelig gode småbrød som garantert faller i smak.

Grove frokostbrød
Frokostbrød med havregryn
Grove frokostbrød med havregryn, frø og kjerner
Print Recipe
Grove frokostbrød med havregryn, frø og kjerner - supre matpakkebrød
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 15-17 minutter
Passive Time 3,5 timer
Porsjoner
frokostbrød
Ingredienser
Deig
Topping
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 15-17 minutter
Passive Time 3,5 timer
Porsjoner
frokostbrød
Ingredienser
Deig
Topping
Instruksjoner
  1. Bland sammen grovt mel, havregryn, frø og kjerner med lunkent vann. Dekk til bakebollen og la det stå tildekket i 45 minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og la kjøkkenmaskinen gå på sakte til middels fart i 10-15 minutter. Øk farten de siste minuttene.
  3. Dekk til deigen og la den heve i ca 2 timer.
  4. Ha deigen ut på bakebordet og del den i to deler. Form hver del til en flat avlang pølse. Del hver pølse i 8 biter som du legger på bakepapirkledd stekebrett.
  5. La rundstykkene heve tildekket i 45 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme.
  7. Pensle frokostbrødene med sammenpisket egg og strø over havregryn, frø og kjerner.
  8. Stek midt i ovnen i 15-17 minutter.
  9. Avkjøl frokostbrødene på rist.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *