Granola med lønnesirup lager du raskt og enkelt! Den er perfekt til frokost og som snacks. Granolaen inneholder bra med fiber fra havregryn og er naturlig søtet med nydelig lønnesirup.
Lønnesirup har en fantastisk smak som gjør seg veldig godt i granola. Litt karamellaktig, søt og skikkelig god.
I motsetning til det vi kaller kornblanding eller musli skal granola stekes i ovnen. Det gir den en herlig ristet smak og litt mer sprø konsistens, noe ihvertfall jeg synes er veldig godt!
Bruk granola med lønnesirup som topping på yoghurt eller melk. Min favoritt er en blanding av cottage cheese og kefir, gjerne toppet med stekte epler og mandelsmør i tillegg til granola. Favorittfrokost!
Denne granolaen er 100% fullkorn og gir deg en god mengde fiber. Havregryn inneholder superfiberet betaglukan som er bra for hjertehelsen og blodsukkeret.
Gresskarkjerner er rike på magnesium og gjør seg veldig godt i granola. Mandler bidrar med sunt fett og vitamin E, som er en viktig antioksidant for kroppens celler.
Har du ikke mandler og gresskarkjerner bruker du andre frø, kjerner og nøtter. Ta det du har liggende i kjøkkenskapene.
Sjekk gjerne ut alle mine granolaoppskrifter her.
Granola med lønnesirup og havregryn
Ingredienser
- 500 g store havregryn
- 75 g gresskarkjerner
- 125 g mandler
- 1 ts salt
- 1 ts kanel
- 75 g kokosolje
- 125 g lønnesirup
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 160 grader, over- og undervarme.
- Bland alt det tørre.
- Ha kokosolje og lønnesirup i en liten gryte og varm opp til kokosoljen er smeltet,
- Hell det våte over i det tørre og bland godt.
- Fordel granolaen ut over et stekebrett kledd med bakepapir og sett i varm ovn. Stek i 20-25 minutter. Rør en gang underveis.
- La granolaen avkjøle helt på stekebrettet før du har den over på tett glass.