Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Fylte horn med ost og skinke- matpakkefavoritt

Fylte horn

Fylte horn er en skikkelig slager hos barna. Får de disse med i matpakken på skolen kommer matboksen alltid tom hjem igjen. Fyll hornene med det du måtte ha liggende. Ost og skinke er alltid godt. Eller hva med pesto og spekeskinke eller pølse og ost? Har du rester etter tacoen er det perfekt å bruke i disse hornene. Ketchup er en selvfølge nesten uansett hva du fyller dem med. Og krydder, masse godt krydder!

Jeg fryser ned det vi ikke spiser. Da har vi matpakke klar i fryseren til dager der vi ikke har så mye spennende. Barna mine synes det er kjedelig om de må ha det samme til skolemat hver dag så litt variasjon er kjekt! Send med en salat eller litt oppskjærte grønnsaker ved siden av. Har de mikro på skolen kan hornene varmes litt. Mine barn spiser dem kalde.

Fylte horn er også supert til de voksnes matpakker. Husk grønnsaker til deg selv også – farger gjør matpakken så mye mer spennende!

Hornene er halvgrove på brødskalaen. Ved å bruke litt grovt mel og havregryn tilfører vi mer fiber som metter godt. Grovt mel er også rikere på vitaminer og mineraler enn fint mel.

Har du lyst på noen superraske matpakkebrød må du teste yoghurtbrød. De lager du på 30 minutter!

Horn med fyll
Fylte horn
Fylte horn med ost og skinke
Print Recipe
Fylte horn med ost og skinke- matpakkefavoritt
Koke/steketid 12 minutter
Porsjoner
horn
Ingredienser
Koke/steketid 12 minutter
Porsjoner
horn
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Bland det tørre. Ha i gjæren. Bruker du fersk gjær smuldrer du den i med hendene.
  2. Smelt smøret i en gryte. Ha melken i smøret og rør inn egget og sukrinsirup.
  3. Bland det våte i det tørre og la maskinen gå til du har en smidig og fin deig. Baker du med spelt må du behandle deigen litt forsiktig siden spelt ikke liker så kraftig elting. Kjør derfor maskinen på lav fart. Hvete tåler kraftigere elting og blir bare bedre jo mer den eltes (gjerne 10-15 minutter).
  4. Dekk til deigen og sett den til heving i 1 time.
  5. Del deigen i 3 deler. Kjevle hver del til en sirkel og del i 6-8 pizzastykker avhengig av hvor store horn du ønsker. Bruk litt mel på bakebordet om du trenger det. Hvis du vil ha mønsteret som jeg har laget skjærer du 3 snitt med pizzaskjærer eller skarp kniv øverst mot spissen av hvert stykke.
  6. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornene, start fra den brede siden. Legg på stekebrett kledd med bakepapir. Pass på at spissen ligger på undersiden. La hornene heve i 45-60 minutter.
  7. Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme.
  8. Pensle hornene med sammenpisket egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø om du ønsker det.
  9. Sett i varm ovn og stek i ca 12 minutter.
  10. Avkjøl på rist.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *