Loading...
Frokost og lunsjMiddagSalater

Quinoasalat med søtpotet og kikerter

Quinoasalat med søtpotet og kikerter

Denne salaten her, oh my god! Den er så god at jeg kunne spist den hver dag. Kombinasjonen av quinoa sammen med søtpotet, kikerter og en skikkelig digg dressing med blant annet lønnesirup er helt magisk. Perfekt salat å lage opp en stor porsjon av. Ha den stående i kjøleskapet og ta den med deg til lunsj på jobb.

Quinoasalat med søtpotet og kikerter er en skikkelig fest for kroppen! Quinoa er et glutenfritt korn som er rikt på fiber og flere vitaminer og mineraler. I tillegg er quinoa en god kilde til protein og inneholder flere essensielle aminosyrer (aminosyrer som kroppen ikke selv klarer å lage, men som må tilføres via kostholdet).

Kikerter er også rike på fiber og protein. Sprøstekte som her smaker de så utrolig godt! Kikerter er en av mine store favoritter og jeg spiser det veldig ofte. Søtpotet er en annen favoritt som er rik på antioksidanten betakaroten. Smaken og fargen gjør seg godt i salat.

Du finner også granateple i salaten. Disse små syrlige frøene som knaser i munnen og gir en god friskhet. Fulle av antioksidanter er de også! Og ruccola bidrar med både smak og bitterstoffer som gjør godt for magen. Topp quinoasalaten med en god fetaost.

Tester du quinoasalat med søtpotet og kikerter vil den nok fort bli en favoritt hos deg også. Perfekt mat for lunsjbesøk, forening og tur. Server den gjerne som del av et koldtbord også 🙂

Quinoasalat med søtpotet og kikerter
Smakfull quinoasalat

Quinoasalat med søtpotet og kikerter

FORBEREDELSESTID 15 minutter
Koke/Steketid 20 minutter
Total tid 35 minutter
Rett Salad
Porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 1,5 dl quinoa
  • 3 dl vann eller den mengden som står på quinoapakken
  • 1 middels stor søtpotet
  • 1 boks kikerter
  • 1-2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts paprikakrydder
  • 0,5 ts chilikrydder
  • et dryss pepper
  • 2 never ruccola
  • 0,5-1 granateple
  • 100 g fetaost i blokk

Dressing

  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss hvitvinseddik evt sitronsaft
  • 2 klyper salt
  • litt pepper

FREMGANGSMÅTE
 

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken. La den avkjøle.
  • Del søtpoteten i terninger og sil vannet av kikertene. Ha begge deler på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha over olivenolje og krydderet som står listet opp under kikerter i ingredienslisten (salt, paprika, chili, pepper). Bland det sammen. Stek på 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl noe.
  • Rens granateplet. Tips: rens granateplet i en bolle med vann for å unngå at hele kjøkkenet og klærne dine farges rødt.
  • Bland quinoa, søtpotet, kikerter, ruccola og granateplekjerner i en bolle.
  • Bland sammen ingrediensene til dressingen og rør den inn i salaten.
  • Smuldre over fetaost og server. Gjerne med godt brød til.

Merknader

Quinoasalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskapet.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating