Loading...
MiddagSalater

Salat med plommer, søtpotet, fetaost og perlespelt

Salat med plommer

En herlig salat med plommer, søtpotet og fetaost som virkelig er en fest i munnen. Plommer er endelig i sesong og passer perfekt i salater. Her har jeg brukt perlespelt som base. Perlespelt er polerte speltkornkjerner som du får kjøpt på helsekostbutikker og enkelte store matbutikker. De smaker mildt og godt. Har du ikke perlespelt kan du bruke havreris, byggris eller couscous. Quinoa er også et fint alternativ i denne salaten.

Denne salaten fungerer fint som en egen middagsrett. Du kan også ha den som tilbehør til kjøtt eller kylling eller på koldtbordet. Restene tar du til lunsj neste dag.

Salat med plommer smaker selvfølgelig aller best med norske plommer, men andre plommer kan også brukes. Får du ikke tak i plommer kan du bytte dem ut med fersken, nektarin eller mango.

Jeg har laget en enkel dressing av olivenolje og bringebæreddik som smaker helt fantastisk. Bringebæreddik kan byttes ut med annen smaksatt eddik eller hvitvinseddik og honning. Du kan eventuelt bare ringle over litt god olivenolje og krydder også om du ønsker det.

Bruk gjerne litt godt med krydder på søtpotetene. Jeg bruker salt, pepper, paprikakrydder og chili. Prøv deg frem!

Hvor mange personer salaten rekker til kommer an på om den spises som en egen rett eller som tilbehør. Det er nok til 3-4 personer om den serveres som et måltid alene. Uansett smaker den godt neste dag også så om det skulle være rester igjen gjør det ingen verdens ting. Server gjerne salat med plommer med godt brød til!

Salat med plommer, søtpotet, fetaost og perlespelt
Salat med plommer, søtpotet, fetaost og perlespelt
Salat med plommer, søtpotet, fetaost og perlespelt
Print Recipe
Salat med plommer, søtpotet, fetaost og perlespelt
Forberedelse 30 minutter
Porsjoner
Ingredienser
Dressing
Forberedelse 30 minutter
Porsjoner
Ingredienser
Dressing
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
  2. Del søtpoteten i biter og krydre med salt, pepper og chilikrydder. Ha over litt olivenolje. Stek i 15-20 minutter.
  3. Imens koker du perlespelt, følg fremgangsmåten på pakken.
  4. Avkjøl perlespelt og søtpotet. Du kan eventuelt skylle perlespelt i kaldt vann i en sil.
  5. Skjær opp grønnsakene og del fetaost i terninger. Bland sammen grønnsakene med perlespelt. Ha over søtpotet og fetaost. Legg plommene på toppen.
  6. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
  7. Server gjerne salaten med godt brød.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *