Loading...
Frokost og lunsjSmåretter og tilbehørSnacks

Hjemmelaget sunn nugatti med mørk sjokolade

Hjemmelaget nugatti uten sukker

Sunn nugatti lager du enkelt selv! Denne smaker helt fantastisk, skikkelig søtt og godt – og er full av godsaker som gjør godt i kroppen. Jeg har laget flere varianter av nugatti tidligere, men barna har ikke vært så begeistret… Denne derimot digger de begge to!

Butikkjøpt nugatti inneholder lite nøtter og mye sukker. Altså svært lite næring som ikke tilfører deg noe som helst nyttig. Hjemmelaget sjokoladepålegg er derimot fullt av nøtter proppet med sunt fett. Jeg bruker mandler og hasselnøtter i oppskriften. De er begge rike på vitamin E, en kraftig antioksidant som beskytter cellene dine mot angrep. I tillegg finner vi flere andre vitaminer og mineraler i nøtter, blant annet B-vitaminer, magnesium, kobber og mangan. De er også en kilde til protein og fiber.

I tillegg inneholder sunn nugatti mørk sjokolade som er en antioksidantbombe av de sjeldne. Husk å bruke en sjokolade som inneholder minst 70% kakao.

Hjemmelaget sunn nugatti kan du spise med skikkelig god samvittighet. Avhengig av hvilken type sjokolade du bruker vil det kunne være litt sukker i nugattien. Her har jeg brukt kokesjokolade med 70% kakao. Velg en sukkerfri sjokolade og bytt vaniljesukker med litt vaniljepulver om du ønsker en helt sukkerfri nugatti.

Hjemmelaget nugatti smaker veldig godt på skive eller knekkebrød. Prøv den også i lompe sammen med banan. Eller på nystekte yoghurtbrød. SÅ godt!

Sunn nugatti
Hjemmelaget sjokoladepålegg uten sukker
Hjemmelaget sunn nugatti
Sunn nugatti
Print Recipe
Hjemmelaget sunn nugatti med mørk sjokolade
Forberedelse 20 minutter
Porsjoner
glass
Ingredienser
Forberedelse 20 minutter
Porsjoner
glass
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Rist nøttene i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
  2. Ha hasselnøttene i et håndkle og gni bort det meste av skallet.
  3. Ha mandler og hasselnøtter i en blender eller kjøkkenmaskin med kniver og kjør til klumpfritt nøttesmør. Kjør sakte til å begynne med og øk tempoet etter hvert. Nøttene vil først bli smuler og gradvis forvandles til smør.
  4. Del sjokoladen i små biter. Tilsett sjokolade, smør og sukrin+ til nøttesmøret og kjør maskinen for å blande det inn. Det vil smelte i det varme nøttesmøret. Smelt sjokolade og smør først om ikke nøttesmøret ditt er varmt nok.
  5. Ha i salt og vaniljesukker.
  6. Tilsett melk og la maskinen gå til det er blandet inn. Det vil klumpe seg og bli kornete i konsistensen til å begynne med, men blir etterhvert myk nugatti med perfekt konsistens.
  7. Ha nugattien over på glass og oppbevar kaldt.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *