Loading...

Om StabilMat

StabilMat drives av Hege Hult Todnem. Jeg er utdannet sykepleier og kostholdsveileder TMS og er godt i gang med ernæringsterapiutdanningen ved Tunsberg Medisinske Skole.

Jeg tilbyr kostholdveiledning og foredrag, se under fanen Tjenester for mine tilbud.

 

Kostholdsveiledning

 

Jeg har lenge hatt en stor interesse for kosthold. Sammenhengen mellom maten vi spiser og hvordan vi har det har stadig blitt klarere for meg. Jeg har selv opplevd å ikke ha god helse. Jeg har hatt store problemer med magesmerter og en mage som ikke har fungert, men ingenting var galt og jeg endte med diagnosen irritabel tarm. Jeg har alltid spist mager mat og lettprodukter og har vært redd for fett, for det har vi alltid blitt fortalt at vi må holde oss unna. Jeg var kronisk kvalm i 3 år i forbindelse med svangerskap og i årene etterpå, men ingen fortalte meg at maten jeg spiste bare gjorde det verre.

Ettersom interessen og kunnskapen min om kosthold stadig ble større turde jeg å gjøre endringer i kostholdet som har gjort enorm forskjell for meg. Jeg oppdaget at fett er viktig for kroppen min, og hvilket fett kroppen vil ha og liker. Jeg har lært hvilken mat som er det beste drivstoffet og som gir kroppen de byggeklossene den trenger for å fungere. Jeg spiser nå StabilMat som ikke fyrer opp under betennelsestilstandene i kroppen min. I stedet velger jeg mat og kosttilskudd som demper betennelser og som booster tarmen min med gunstige bakterier. Tarmen vår med enorme mengder bakterier er svært viktig for helsen og er det ikke balanse i tarmen klarer ikke kroppen vår å ta opp alle de gode og viktige næringsstoffene fra maten vi spiser.

 

Medisinsk yoga

 

I mange år har smerter i rygg, muskler og ledd vært en stor del av hverdagen min. Jeg har fremdeles store utfordringer her og jobber daglig for å bli bedre, både ved hjelp av kosthold og tilpasset bevegelse.

Jeg har blant annet begynt å gjøre medisinsk yoga. Det er skånsomme rolige yogaøvelser med fokus på pust og avspenning. Øvelsene passer for alle og det legges til rette for individuelt tilpassede øvelser. Medisinsk yoga er et fantastisk verktøy for meg på veien mot mindre smerter og mer overskudd. Jeg har lært teknikker for avspenning og hvile som er gull verdt for en stresset og anspent kropp. Jeg holder kurs i kosthold og medisinsk yoga sammen med fysioterapeut og medisinsk yoga-instruktør Mariann Halvorsen. Sjekk ut hjemmesiden hennes FriskYoga. Ta kontakt eller følg med på hjemmesidene våre for informasjon om kommende kurs og workshops. 

Hver enkelt må finne sin egen vei til en god hverdag. Jeg vil gjerne hjelpe deg til å finne din vei til bedre helse og mer overskudd ved hjelp av StabilMat! Ta kontakt via kontaktskjema.

Hege ♥