Loading...

Om StabilMat

Hei! Så kjekt at du har funnet veien inn til bloggen min. Jeg heter Hege Cecilie. Min store lidenskap er mat og helse og hvordan sammenhengen mellom disse er. For maten vi spiser påvirker oss på så mange måter. Valgene vi daglig gjør når det kommer til mat har mye å si for hvordan vi har det.

Jeg har jobbet som sykepleier i mange år. Etter noen år i sykepleieryrket kjente jeg at jeg hadde lyst på forandring. Da hoppet jeg av helsevesenet og inn i reiselivsbransjen som flyvertinne. Det var noen fine år 🙂 Etter å ha blitt mor til to små gikk jeg tilbake til sykepleieryrket.

Da barna var noen år begynte jeg på en ernæringsutdanning i tillegg. Interessen min for kosthold ble enda større enn tidligere da det ene barnet mitt fikk store utfordringer i forhold til mage og tarm og jeg selv slet med mange av de samme plagene. Vi måtte prøve oss frem for å finne kostholdet som fungerte for oss. Utdannelsen min gjorde meg trygg i forhold til å ta valg for å bedre helsen og vi fant det som fungerte for oss.

Jeg har de siste årene hatt store utfordringer i forhold til ryggsmerter og smerter i muskler og ledd i hele kroppen. Jeg er operert i ryggen to ganger og ble gradvis så dårlig at jeg ikke lenger klarte å fungere i jobben min som sykepleier. Jeg prøvde i det lengste, men til slutt gikk det dessverre ikke lenger. 

Å lage mat og å utvikle oppskrifter er noe av det beste jeg vet! Jeg elsker å få nye ideer, prøve dem ut og dele dem med deg her på bloggen. Målet mitt er å gi deg sunn og næringsrik mat full av farger som er bra for hele deg!

Etter mange år med dårlig samvittighet i forhold til mat har jeg funnet matgleden og den vil jeg dele med deg. Kostholdet ditt skal ikke være såkalt «perfekt». Det skal være rom for kos, utskeielser og fest! Har du hørt om 80/20? Det er en fin regel synes jeg. Den handler om at så lenge 80% av valgene du tar når det kommer til mat er bra så vil det være rom for 20% som er mindre bra. Hos meg finner du litt av alt! 

Livet er alt for kort til å spise kjedelig mat! Jeg håper du lar deg inspirere her i mitt univers. Spør om du lurer på noe 🙂

 

Hege Cecilie♥

Kostholdsveiledning