Loading...
Brød, muffins og annen bakst

Surdeigsrundstykker med havregryn

Surdeigsrundstykker med havregryn

Eltefrie surdeigsrundstykker er enkle å lage, smaker skikkelig godt og er i tillegg fulle av gode fiber fra havregryn, frø og kjerner. Du rører sammen deigen og lar den stå noen timer i romtemperatur før du setter bakebollen i kjøleskapet. Neste morgen former du raskt rundstykker og steker dem med en gang. Så er frokosten klar!

Jeg liker å steke så mange rundstykker som vi trenger til frokost og la resten av deigen stå i kjøleskapet videre. Den kan nemlig stå kaldt i flere dager. Selv har jeg latt den stå i 4 dager før jeg har stekt surdeigsrundstykker og det har ikke vært noe problem. Rundstykkene smakte like godt!

Surdeig er en takknemlig og enkel måte å bake på. Jeg liker at deigen kan stå «på vent» til det passer å bake. I tillegg får vi sunnere, mer næringsrike og mer magevennlige brød når vi baker med surdeig. Vinn vinn på alle måter altså!

Disse rundstykkene er en stor favoritt til helgefrokosten hos oss. Ofte lager jeg klar en deig hjemme som vi tar med oss på hytta og steker neste morgen. Lite slår lukten av nybakt til frokost!

Har du ikke surdeig kan du prøve deg på noen av mine andre rundstykkefavoritter. For eksempel disse superenkle rundstykkene med chiafrø eller disse med frø og kjerner.

Print Recipe
Surdeigsrundstykker med havregryn
Surdeigsrundstykker med havregryn
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Passive Time 16-36 timer
Porsjoner
rundstykker
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Passive Time 16-36 timer
Porsjoner
rundstykker
Surdeigsrundstykker med havregryn
Instruksjoner
 1. Bland alt det tørre i en bakebolle.
 2. Rør surdeigen ut i vannet og ha det over i bakebollen. Bland sammen til en seig deig.
 3. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la stå i romtemperatur i 5-10 timer.
 4. Sett hele bakebollen i kjøleskapet til neste dag.
 5. Nå kan deigen stå kaldt til neste morgen eller når det passer å bake i løpet av de neste dagene. Den kan stå i kjøleskapet i 3-4 dager.
 6. Sett stekeovnen på 250 grader, over og undervarme. La stekebrettet stå i mens ovnen blir varm.
 7. Ta deigen ut av kjøleskapet. Form rundstykker ved hjelp av to skjeer og legg dem på et bakepapir. Det er ikke nøye med formen. Strø over frø eller havregryn om du ønsker.
 8. Flytt bakepapiret med rundstykkene på over på det varme stekebrettet. Her kan det være lurt med litt hjelp, men det går på egenhånd også.
 9. Stek i 18-22 minutter. Avkjøl rundstykkene på rist.
2 comments
 1. Ulla Vestergaard

  Helt fantastisk oppskrift på surdeigsrundstykker, veldig god smak med speltmel. Det er ikke siste gang jeg baker etter den oppskriften

  1. Hege Cecilie

   Hei Ulla! Tusen takk, veldig kjekt å høre at du liker rundstykkene:-) Jeg digger at de er så enkle å lage, og ikke minst at de smaker så godt! Hilsen Hege

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *