Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Bananbrød med mørk sjokolade og havremel

Bananbrød

Å lage bananbrød med mørk sjokolade er helt perfekt om du har noen overmodne bananer på kjøkkenbenken. Her har jeg tilsatt mørk sjokolade for et skikkelig luksusbananbrød som smaker supersøtt og digg, men er 100% grovt. Det inneholder ikke annet mel enn havremel. Har du ikke havremel kan du lage det selv ved å kjøre havregryn til fint mel i en blender eller kjøkkenmaskin med kniver.

Sjokoladen jeg bruker inneholder som regel ca 70% kakao. Du finner gode alternativer både i vanlige matbutikker og helsekostbutikker.

Brødet er perfekt til matpakken. Ha med litt yoghurt, granola og frukt, en god salat eller brød med godt pålegg også. Spis også bananbrødet som en søt og sunn dessert etter middag. Som regel spiser vi det uten noe på, men et tykt lag smør smaker veldig digg på. Eller hva med hjemmelaget nugatti for litt ekstra søtt?

De godt modne bananene er de søteste og det er de du vil bruke når du lager bananbrød med mørk sjokolade. Brødet smaker godt nystekt, men aller best smaker det etter en natt i kjøleskapet. Det holder seg lenge om det oppbevares kaldt i en brødpose. Jeg har spist det etter 5 dager og da var det fremdeles saftig.

bananbrød med mørk sjokolade
Bananbrød med sjokolade
Bananbrød med mørk sjokolade

Bananbrød med mørk sjokolade

5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Course Frokost og lunsj
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 3-4 modne bananer ca 350 g uten skall
  • 4 egg
  • 100 g gresk yoghurt
  • 50 g sukrinsirup gold
  • 250 g havremel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts salt
  • 100 g mørk sjokolade grovhakket

Instructions
 

  • Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.
  • Kjør banan, egg, yoghurt og sukrinsirup i en blender eller stavmikser.
  • Bland det tørre (vent med sjokoladen) i en bolle.
  • Ha bananblandingen i det tørre og bland sammen.
  • Hakk sjokoladen grovt og tilsett den til røren.
  • Ha deigen i en brødform på 1,5 liter kledd med bakepapir.
  • Sett i varm ovn, nederste rille. Stek i 40-45 minutter.
  • Ta bananbrødet ut av formen med en gang det er ferdigstekt og avkjøl på rist.
  • Bananbrød med sjokolade smaker godt nystekt, men enda bedre etter en natt i kjøleskapet. Oppbevar i pose i kjøleskapet. Der holder det seg i minst 5 dager.
2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating