De norske jordbærne er her og da må vi benytte sjansen til å lage herlige rørte jordbær uten sukker. Putt glassene i fryseren og nyt smaken av de beste bærene som finnes året rundt.
Jordbærene er naturlig søte og fulle av smak så det er ikke nødvendig med mye søtning. Jeg bruker sukrin+ eller rørsukker, det gir herlig søtsmak. Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker så husk at om du bytter den ut med annen søtning må du justere mengden deretter. Det er forskjell på hvor søte jordbærene er så prøv deg frem med mengden søtning.
Jeg bruker også litt frysepulver i de rørte jordbærene. Det kan du fint droppe, men det gir litt tykkere konsistens til syltetøyet. Jeg liker at det ikke er helt flytende slik at det holder seg på brødskiven. Ønsker du ikke å bruke frysepulver kan du erstatte det med noen spiseskjeer chiafrø.
Jordbær er rike på vitamin C som bidrar til å styrke immunsystemet. I tillegg finner vi et bra innhold av folat og fiber i bærene. Men det aller viktigste; de norske jordbærene er supersøte og fulle av smak.



Forberedelse | 10 minutter |
Porsjoner |
syltetøyglass
|
- 1200 g jordbær
- 30-50 g sukrin+ evt 50-100 g vanlig sukker eller rørsukker
- 0,5-1 ss frysepulver kan sløyfes eller erstattes med noen ss chiafrø
Ingredienser
|
![]() |
- Del ca halvparten av jordbærene i små biter.
- Ha resten av bærene i en blender eller lignende og kjør til de er finmost. Har du ikke blender kan du mose dem med en gaffel eller potmoser.
- Rør sammen de moste bærene og jordbærene i biter.
- Rør sukrin+ og frysepulver sammen og tilsett det til bærene. Bland godt.
- Putt de rørte jordbærene på glass og frys ned.
Jordbærcrumble - smuldrepai med jordbær, havregryn og yoghurtkrem - StabilMat
[…] ikke lage rørte jordbær som du kan ha i fryseren vinteren gjennom? Det finner du oppskrift på her. Hjemmelaget syltetøy smaker så mye bedre enn det du kjøper i butikken. I tillegg inneholder det […]