Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Kaldhevede speltrundstykker med havre og chiafrø

Speltrundstykker

Har du lyst på nystekte rundstykker til frokost, men kjenner at det frister lite å stå opp grytidlig for å starte bakingen? Da er kaldhevede speltrundstykker med havre og chiafrø perfekte for deg!

Du lager deigen på kvelden, triller ut rundstykker med det samme og lar de stå i kjøleskapet til neste dag. Passer det ikke å steke rundstykkene på morgenen kan du la dem stå i kjøleskapet til du er hjemme fra jobb på ettermiddagen.

 

Kaldhevede rundstykker
Kaldhevede speltrundstykker med havre og chiafrø

 

Havregryn og chiafrø gjør at kaldhevede speltrundstykker blir skikkelig saftige og gode. Hjemme hos oss er disse hele familiens favoritt. Supre til din og barnas matpakke eller som tilbehør til suppe eller salat. De holder seg fint i en dag eller to, men egner seg også fint til å fryse.

 

 

For å lage kaldhevede speltrundstykker trenger du:

400 g siktet spelt

200 g sammalt spelt

75 g små havregryn

2 ss chiafrø

1 ts salt

1/4 pakke fersk gjær (kan bruke 1/4 pose tørrgjær, men jeg liker aller best å bake med fersk gjær)

4 dl kaldt vann

2 ss honning

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre og smuldre gjæren i. Ha i vann og honning og elt til du har en smidig deig som slipper bakebollen, 5-10 minutter. Deigen skal være forholdsvis fast og lett å forme.

Del deigen i 12 emner og trill rundstykker som du setter på bakepapir. Jeg veier hvert rundstykke til ca 95 gram for å få dem like store. Dekk rundstykkene med plastfolie eller håndkle og sett i kjøleskapet. Jeg bruker en rektangulær kakeform med lokk når rundstykkene kaldheves. Sett gjerne rundstykkene litt tett på brettet slik at de hever litt sammen.

Neste morgen tar du rundstykkene ut fra kjøleskapet med en gang. La de stå i romtemperatur i 30-60 minutter, de kan også stå lenger om det passer slik. Har du det travelt lar du rundstykkene stå i romptemperatur mens ovnen blir varm, det fungerer fint.

Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme.

Pensle speltrundstykkene med sammenvispet egg og strø på litt havregryn og chiafrø.

Sett i varm ovn og stek i 12 – 15 minutter.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *