Loading...
Frokost og lunsj

Overnight oats – kald havregrøt med bær og chiafrø

overnight oats

overnight oats

Rosa overnight oats! Denne smaker friskt og skikkelig digg. Frokosten som er klar allerede før du våkner, gull for travle morgener!

Havregryn er et supert korn som vi godt kan spise mer av! Det er rikt på fiber og inneholder nyttige betaglukaner, som er stoffer som styrker immunforsvaret og hjelper til å holde blodsukkeret under kontroll. Enkelte kan slite med luft og oppblåst mage av havregryn, men ved å la kornet ligge i bløt som her vil det bli mer magevennlig. Dersom du reagerer på havre vil det være lurt å øke mengden du spiser gradvis.

Her har jeg laget en frisk og fantastisk god overnight oats av havregrynet. Overnight oats er superenkelt å lage og vil rett og slett bare si at du rører sammen havregryn, væske og smakstilsetning og lar det stå over natten.

I denne versjonen har jeg tilsatt masse bær, yoghurt og mandelmelk. I tillegg inneholder den chiafrø og linfrø. Det er en fullverdig og perfekt frokost eller lunsj. Og så ser den jo helt fantastisk ut! Chiafrø er rike på omega 3 og fiber og er således bra for fordøyelsen.

Rører du den sammen på morgenen eller ettermiddagen har du en sunn og god kveldsmat! Visste du at å spise havregryn på kvelden kan gjøre at du sover bedre? Havre er en kilde til søvnhormonet melatonin som stimulerer til en god natts søvn.

overnight oats bringebærOvernight oats med chiafrøOvernight oats havregryn chiafrø

Til 2 porsjoner overnight oats trenger du:

2 dl havregryn

4 dl valgfrie bær, jeg brukte frosne kirsebær og bringebær

3 ss yoghurt naturell, gresk yoghurt eller kokosyoghurt

2 dl valgfri melk, jeg brukte mandelmelk

4 ss chiafrø

1 ss linfrø

evt et lite dryss vaniljepulver

Slik gjør du:

Ha havregryn, bær, yoghurt, melk og eventuelt vaniljepulver i en blender og kjør til en glatt masse. Rør inn chiafrø og linfrø. Grøten er nokså tyntflytende nå, men frøene og havregrynet vil svelle og gjøre grøten tykkere. Ha over i en passende skål eller glass og sett i kjøleskapet over natten eller i minst to timer. Du kan ha overnight oats i et syltetøyglass eller mattermos så er den klar til å ta med på jobb neste morgen. Topp med hakkede mandler og bær!

Havregryn med bringebær

2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *