Loading...
Middag

Torskepakke med appelsin på grillen

Fiskepakke

Fiskepakketorskepakke

 

Det er vår og vi har endelig pakket frem grillen. Utover våren og sommeren blir mange gode kjøtt, fisk og grønnsaksretter laget på grill. Her er en enkel fiskerett som både smaker godt, ser delikat ut, er lett å tilberede og gir en stabil og fornøyd kropp. Hver enkelt kan selv velge hva de ønsker av grønnsaker i sin torskepakke. Det er kjekt for barna å få delta i matlagingen, og ofte spiser de mer når de selv har fått velge hva de vil ha i sin pakke.

I dag fikk torsken følge av appelsiner og ingefær og jeg valgte i tillegg gulrøtter, blomkål, purreløk og tomater i min torskepakke. Ha gjerne over litt hakket chili før fisken går på grillen også. Som tilbehør hadde vi søtpotet bakt på grillen. Velg ditt favorittilbehør eller fyll opp pakken din med masse grønnsaker så blir det et måltid i seg selv. Du kan selvfølgelig bruke annen fisk om du ønsker det.

Du kan lage torskepakke i ovnen også. Da steker du den på 180 grader i 15-20 minutter.

 

Torsk på grillenTorskepakke med appelsin

 

For å lage torskepakke til 4 personer trenger du:

600-800 g torsk

2 appelsiner

2 ts revet ingefær

2 store gulrøtter

1/2 blomkål

12 cherrytomater

purreløk

olivenolje

salt, pepper

 

Slik gjør du:

Du kan velge å benytte frossen fisk, men pass da på at fisken er helt tint.

Kutt opp grønnsakene. Pass på at de er i omtrent like store biter slik at de blir ferdige samtidig. Skjær en appelsin i tynne skiver. Den andre appelsinen rasper du 2 ts appelsinskall fra før du legger den til side. Riv også ingefær. Finn frem aluminiumsfolie, et stort ark til hver torskepakke. Pensle litt olivenolje på folien før du legger på 2 appelsinskiver. Legg torsken på appelsinskivene og krydre fisken med salt og pepper. Ha over revet ingefær og revet appelsinskall. Ringle over olivenolje og klem godt med appelsinsaft over. Ha en skive appelsin over fisken også. Legg i de grønnsakene du vil ha og pakk sammen folien til en tett pakke.

Legg torskepakken på varm grill og la den ligge i 10-15 minutter. Sjekk underveis at fisken er stekt, den skal så vidt falle litt fra hverandre. Server med en gang med det tilbehøret du foretrekker. Bakte poteter og søtpoteter passer perfekt!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *