Loading...
Frokost og lunsjMiddag

Pannekaker med chiafrø

Pannekaker med chiafrø

Pannekaker med chiafrø er superenkle å lage og smaker akkurat som vanlige pannekaker. De er laget med havre og spelt og er dermed litt snillere mot magen enn pannekaker laget med hvetemel.

Jeg liker å spise pannekaker fylt med salat, skinke og ost. Da trenger man ikke spise så mange pannekaker for å bli mett.

 

Pannekaker med chiafrø

 

Chiafrø er rike på protein, fiber og antioksidanter. De inneholder også omega 3. Med 2 ss i hele pannekakerøren er det ikke så mye chiafrø man får i seg, men prøv gjerne min kjøleskapsgrøt med chiafrø også. Chiafrø er perfekte å bruke i granola og barer så kjøp med deg en pakke neste gang du er i butikken.

 

Pannekaker med chiafrø

 

 

Ingredienser til pannekaker med chiafrø:

2 dl havremel

2 dl spelt, gjerne en kombinasjon av siktet og sammalt

2 ss chiafrø

en klype salt

4 dl valgfri melk

3 dl vann

5 egg

 

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre. Tilsett melk og vann. Pisk inn egg til slutt.

La røren svelle 10-15 minutter. Tilsett eventuelt litt mer vann, røren skal være tynn. Stek tynne pannekaker i meierismør.

Har du rester av pannekakerøren holder den seg fint flere dager i kjøleskapet. De ferdig stekte pannekakene kan du også ha liggende i kjøleskapet så er det enkelt å sende med til barna i matpakken.

 

Pannekaker med chiafrø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *