Loading...
Frokost og lunsjGranola og kornblandinger

Granola med havregryn og honning

granola med havregryn og honning

granola med havregryn og honninggranola med havregryn

 

Lag hjemmelaget granola med havregryn og honning til frokost. En skål gresk yoghurt toppet med granola og friske bær får deg garantert i godt humør. Honning og kokosolje karamelliserer granolaen og gir en helt fantastisk smak. Dette er min favorittgranola akkuratt nå. Den er så god at den kan spises med skje rett fra glasset! Har du smakt denne går du ikke tilbake til å kjøpe granola på butikken.

Den er superenkel å lage. Hakk nøttene, bland alle ingrediensene og sett i ovnen. Så er det bare å vente mens en helt uimotståelig lukt sprer seg. Bruk det du måtte ha liggende av nøtter, frø og kjerner. Det eneste jeg anbefaler at du ikke bytter ut i denne oppskriften er havregryn. Har du ikke kokosolje kan du bruke en olje uten for mye smak, for eksempel rapsolje. Ikke bytt ut kokosoljen med omega 6-rike oljer som soya-, mais- og solsikkeolje. Det er nemlig oljer vi bør styre unna!

Prøv forresten også min granola med dobbel sjokolade. 

 

GranolaGranola med havregryn og honningGranola

 

Dette trenger du for å lage granola med havregryn og honning:

4 dl store havregryn

2 dl hakkede nøtter, jeg brukte mandler og cashewnøtter

2 dl frø og kjerner (jeg brukte solsikkekjerner, gresskarkjerner og chiafrø)

1 ts salt

1/2 dl smeltet kokosolje

1/2 dl flytende honning

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Hakk nøttene grovt. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt kokosoljen på svak varme i en gryte eller over vannbad. Bland honningen og kokosoljen. Hell det over det tørre og rør til alt er dekket.

Legg massen på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett i varm ovn og la det steke 15-20 minutter. Rør et par ganger underveis. La granolaen avkjøle helt på brettet. Den vil stivne litt når den blir kald, men brekkes lett i biter. Ha over på tett glass. Oppbevar granola med havregryn og honning i romtemperatur.

 

Granola

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *