Linser og andre belgfrukter er ekte supermat som vi burde inkludere mer av i kostholdet.
Linsesalat med blomkål er supert som tilbehør til både kjøtt og fisk eller sammen med et par knekkebrød til lunsj.
![linsesalat](https://www.stabilmat.no/wp-content/uploads/2019/02/DSC04464web.jpg)
![salat med grønne linser](https://www.stabilmat.no/wp-content/uploads/2019/02/DSC04460web.jpg)
Hvorfor er bønner, linser og andre belgfrukter så sunne?
Belgfrukter er blant matvarene med karbohydrater som har lavest GI (glykemisk indeks). Det vil si at de påvirker blodsukkeret i mindre grad enn mange andre karbohydratholdige matvarer.
Vi finner også viktig fiber og sunt fett i belgfrukter.
Belgfrukter en svært god proteinkilde. De metter godt og er et fint alternativ til pasta, ris og potet. I tillegg er de fulle av viktige næringsstoffer som B-vitaminer, magnesium, sink og jern blant annet. De er også glutenfrie og er derfor et godt valg om du er allergisk eller intolerant for gluten.
Studier har vist at risikoen for hjerte- karsykdom reduseres om man spiser de regelmessig. Belgfrukter og en neve rå nøtter er smarte valg for helsen. I denne linsesalaten får du begge deler – vinn vinn med andre ord!
Jeg gjør det enkelt og bruker grønne linser som ligger i lake i denne salaten, men du kan selvfølgelig bruke tørre linser og koke dem selv.
![Linsesalat med blomkål](https://www.stabilmat.no/wp-content/uploads/2019/02/DSC04461web.jpg)
Ingredienser til linsesalat med blomkål (2-3 personer):
1 pakke grønne linser i lake, feks disse
1/4 stort blomkål
2 vårløk
2 ss frisk hakket persille
1 håndfull valnøtter
Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ss flytende honning
salt, pepper
Slik gjør du:
Hell laken av linsene og skyll dem i en sil. Del blomkål i biter og ha det over i en blender eller lignende og kjør til det ligner små riskorn. Du kan også rive blomkål til ris på et rivjern.
Del vårløk i biter og hakk persille. Bland det sammen med linser og blomkål.
Ha ingrediensene til dressingen i en liten skål og rør det godt sammen. Smak til med salt og pepper. Hell det over linsesalaten og bland godt.
Ha i valnøtter til slutt.
La gjerne linsesalaten stå kaldt en stund før servering slik at smakene får satt seg litt.
Bønne- og linsesalat - StabilMat
[…] også min oppskrift på linsesalat med blomkål. Eller lag en herlig hummus av kikerter og bruk den som dip til grønnsaker – det er så […]