Loading...
Frokost og lunsjGranola og kornblandinger

Kokosgranola

Granola med kokos

Man kan aldri få for mange varianter av granola. Jeg har flere ulike typer på bloggen fra før, men kokosgranola manglet. Det er hva jeg vil kalle en vesentlig mangel!

Tidligere var jeg ikke så begeistret for smaken av kokos, men nå digger jeg det! Er du som meg vil du elske denne granolaen.

Gresk yoghurt og cottage cheese (bland gjerne 50/50 av disse for et proteinrikt måltid) tas til nye høyder når det toppes med kokosgranola og friske bær. Eller spis granola som topping på smoothie, sammen med kefir og bær eller med skje rett fra skålen.

I motsetning til butikkjøpt granola full av sukker er denne blodsukkervennlig. Den er helt sukkerfri og inneholder bra med sunt fett fra mandler, kjerner og kokosolje.

 

Kokosgranola
Granola med havregryn og kokos
Sunn granola med kokos

 

Ikke så glad i kokos? Prøv en av mine andre granolaoppskrifter: Her er en variant med nøtter og frø og denne er med herlig sjokoladesmak. Eller hva med en granola med havregryn og honning?

 

Ingredienser til kokosgranola

3 dl store havregryn

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

2 dl mandler

1 1/2 dl kokosmasse

1 dl kokosflak (kan evt erstattes med mer kokosmasse)

2 ss sukrin gold

1/2 ts salt

1/2 dl smeltet kokosolje

1/2 dl vann

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt kokosoljen på svak varme i en gryte. Ha kokosolje og vann over de tørre ingrediensene og bland godt.

Dekk en bakeplate med bakepapir og fordel granolablandingen utover. Sett i varm ovn og stek i ca 20 minutter. Rør noen ganger underveis.

La kokosgranola avkjøle helt på bakebrettet før du har det over på tett glass. Bland gjerne inn en håndfull naturelle kokosflak når granolaen er helt kald.

 

Granola med kokos
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *