Loading...
Snacks

Daddelkuler med lakris

Daddelkuler lakris

Raw daddelkuler med lakris – en herlig munnfull som passer perfekt når du har lyst på noe søtt og godt. Supre å nyte sammen med en kopp kaffe eller ha med som en liten dessert i matboksen.

Både dadler og lakris er naturlig søte og det er de som står for den gode søte smaken i denne oppskriften. Sammen med mandler og litt kakao blir det en superdigg snacks.

 

Daddelkuler lakris
Lakriskuler dadler

 

Dadler er en super kilde til kostfiber som påvirker fordøyelsen positivt. De er også en fantastisk kilde til kalium og kobber.

Mandler inneholder bra med sunt fett og er en kilde til blant annet vitamin E, flere B-vitaminer, magnesium og kobber.

Visste du at lakris stimulerer fordøyelsen? Det har i naturmedisinen blitt brukt til behandling av magesår og forkjølelsesplager. Vær obs på at dersom du har høyt blodtrykk bør du være forsiktig med mengden lakris. Dette skyldes at lakris har evnen til å øke blodtrykket. Også gravide anbefales å være litt forsiktige med lakrisinntaket. Er du interessert i å lære mer om lakris anbefaler jeg deg å lese mer her.

Er ikke lakris favoritten kan du prøve mine herlige daddelkuler med blant annet havregryn og kakao. De finner du oppskrift på her.

 

Daddelkuler med lakris
Daddelkuler lakris

 

Ingredienser til 20 daddelkuler med lakris:

1 1/2 dl mandler (kan byttes ut med 90 gram tahini for nøttefrie kuler)

1 klype salt

1 klype vaniljepulver (kan sløyfes)

1 ts kakaopulver

1 – 1 1/2 ss rålakrispulver, for eksempel fra Helios

8 store dadler (vekt på mine var 180 gram uten stein)

1 ss smeltet kokosolje

kokosmasse til å rulle kulene i

 

Slik gjør du:

Ha alt utenom dadler og kokosolje i en kraftig blender eller kjøkkenmaskin. La maskinen gå til du har små smuler/melkonsistens.

Fjern steinen fra dadlene og tilsett dadler og kokosolje. Kjør til du har en seig masse som lett lar seg forme til kuler.

Trill til kuler som du ruller i kokosmasse.

Oppbevar kulene i en tett boks i kjøleskapet.

2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *