Bønne- og linsesalat er supert tilbehør til grillmat, kylling og fisk. Putt restene i matboksen, gjerne sammen med litt kylling eller en fiskeburger, så har du en sunn og velsmakende lunsj.
Linser og bønner er skikkelig supermat. De hører til under belgfrukter og er rike på proteiner og viktige vitaminer og mineraler. I tillegg inneholder de bra mengde fiber og karbohydrater av god kvalitet. Å inkludere mer belgfrukter i kostholdet er et smart valg for helsen din!
Prøv også min oppskrift på linsesalat med blomkål. Eller lag en herlig hummus av kikerter og bruk den som dip til grønnsaker – det er så godt!
Ingredienser til bønne- og linsesalat:
3 pakker ferdig kokte bønner og linser, jeg brukte kidneybønner, hvite bønner og grønne linser fra GoGreen
1/2 rødløk
1-2 vårløk
1 gulrot, revet
Dressing:
4 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
1 ss flytende honning
1 fedd hvitløk, finhakket
salt, pepper
1 håndfull hakket frisk persille
Slik gjør du:
Skyll bønnene og linsene i kaldt vann i en sil. La vannet renne av. Skjær rødløk og vårløk i biter og riv gulroten. Bland det hele sammen i en bolle.
Rør sammen olivenolje, sitronsaft og honning. Tilsett finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Rør inn persille til slutt. Bland dressing og bønne- og linsesalat godt sammen.
Sett salaten kaldt frem til servering. Den holder seg i kjøleskapet i flere dager.