Loading...
Middag

Kremet blomkålsuppe med gulrot

Blomkålsuppe med gulrot

Hjemmelaget blomkålsuppe er rask, enkel og god hverdagsmat. Her har blomkål fått følge av gulrot, som både setter fin farge og smak til suppen. Mild og god slik at den passer både store og små. Suppen er herlig kremet og metter godt.

Blomkål er rik på c-vitamin og kostfiber. I tillegg finner vi blant annet b-vitaminer, magnesium og vitamin K i blomkål. En allsidig grønnsak med god, mild smak.

Gulrot er rik på betakaroten, som kan omdannes til vitamin A i kroppen. I likhet med blomkål er også gulroten rik på kostfiber.

 

Blomkålsuppe med gulrotBlomkålsuppe med gulrot

 

 

Ingredienser til blomkålsuppe med gulrot (4-5 personer):

2 blomkål

2 store gulrøtter

1 løk

2 fedd hvitløk

5 dl kyllingkraft *, evt buljong

3 dl fløte

2 ss smør til steking

1 1/2 ts salt

pepper

 

Topping:

chiafrø

revet gulrot

 

*Du får kjøpt ferdig kyllingkraft i flere butikker, blant annet Rema 1000

 

Slik gjør du:

Finn frem en gryte. Hakk løk og hvitløk og stek i smør til løken er myk og blank. Del blomkål i buketter og gulrøttene i biter og tilsett disse sammen med resten av ingrediensene. Kok opp og la det småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Mos med stavmikser eller blender. Jeg foretrekker blender, det gir en glattere suppe. Smak til med salt og pepper. Synes du at suppen blir for tykk  sper du med litt ekstra kraft/buljong.

Server suppen med revet gulrot og chiafrø. Ha gjerne over litt sprøstekt bacon også.

PS! Prøv gjerne noen av mine andre oppskrifter med blomkål også: blomkålpizza, blomkålris eller hva med blomkålsuppe med kikerter og pastinakk?

 

 

Blomkålsuppe med gulrot

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *