Loading...
Middag

Blomkålris med erter og soltørkede tomater

Blomkålris

Blomkålris

 

Blomkålris! Lettvint og veldig godt tilbehør til middagen. Blomkålris er et supert alternativ til ris. Den har en mild og nøytral smak og kan derfor tilpasses de aller fleste retter. Og så er det så enkelt å lage!

Blomkål knuses til små korn i en blender eller lignende før den stekes og tilsettes det du måtte ønske. Hos meg er løk og hvitløk fast følge, resten varierer jeg alt etter humør og hva det skal passe til. I dag ble det en nokså nøytral blomkålris med løk, hvitløk, erter og soltørkede tomater. Kjempegodt, og laget på omtrent samme tid som det tar å koke vanlig ris. Har du ikke prøvd blomkålris før anbefaler jeg virkelig å prøve. I dag hadde jeg den som tilbehør til pølser fra Grøstad. Enkel, god og sunn middag med andre ord!

Ved å bytte ut hvit ris med blomkålris har du gjort en god deal for deg selv. Du har spart deg for masse kalorier og karbohydrater og får i stedet påfyll av nyttige næringsstoffer. Blomkål er rik på C-vitamin og inneholder bra med fiber. Blomkål er like god rå som stekt og kokt. Prøv også oppskriften min på blomkål- og rosenkålgrateng.

 

Blomkål risBlomkålrisRis av blomkål

 

For å lage blomkålris trenger du:

Blomkål, beregn ca 1 blomkål til 3-4 personer

1 løk

3 fedd hvitløk

erter, gjerne frosne

soltørkede tomater

salt, pepper, chilikrydder

 

Slik gjør du:

Del blomkål i mindre biter og ha i en blender eller lignende. Kjør til den ligner små riskorn. Du kan også raspe blomkål på rivjern. Hakk løk og hvitløk.

Ha smør eller olivenolje i en stekepanne og ha i løk og hvitløk. Stek til løken er myk og blank. Tilsett blomkålris, du må nok ha i litt mer smør eller olje nå, og stek til den er gyllen. Rør ofte. Gi ertene et raskt oppkok, hell av vannet og tilsett dem. Smak til med krydder. Del de soltørkede tomatene i passe biter og rør inn dem helt til slutt.

Jeg synes at blomkålris smaker godt kald også så restene tar jeg til lunsj i morgen!

 

4 comments
  1. Blomkålpizza - min favoritt - StabilMat

    […] Pizza kan være sunt! Denne er jo en skikkelig grønnsaksfest. Jeg har som regel en salat som tilbehør også, så sikrer jeg meg lett mye av dagens grønnsaker til dette måltidet. Blomkål er perfekt som erstatning for ris også, prøv min oppskrift på blomkålris med erter og soltørkede tomater. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *