Loading...
Middag

Blomkålsuppe med kikerter og pastinakk

Kremet blomkålsuppe

Blomkålsuppe kikerter

 

Deilig kremet blomkålsuppe, full av næring og godsaker! Den har en mild og god smak som passer for hele familien. Du går aldri tilbake til posesuppe etter å ha laget denne.

Blomkål har et høyt innhold av protein og gir deg påfyll av verdifull vitamin C og kostfiber. Og visste du at kikerter er nærmest som supermat å regne? Belgfrukter, som kikerter hører inn under, bør vi spise mer av. De bidrar med proteiner og resistent stivelse, det betyr at de er mat for de gode tarmbakteriene dine. Kikerter inneholder en hel haug av viktige næringsstoffer, blant annet folat, jern og magnesium. De er med på å regulere kosterolnivået ditt og hjelper til med å holde blodsukkeret under kontroll.

Kikerter får du kjøpt ukokte, men de krever da både bløtlegging og koking. De er mine favoritter og smaker aller best. Til dagens blomkålsuppe brukte jeg derimot kikerter på boks, noe som er et fint alternativ om du ikke har planlagt middagen eller har ferdig kokte kikerter i kjøleskapet.

 

Blomkålsuppe med kikerterBlomkålsuppe

 

Jeg har brukt kyllingkraft i suppen. Har du ikke kyllingkraft tilgjengelig kan du selvfølgelig bytte ut med buljong, men dersom du får tak i kyllingkraft anbefaler jeg det. Jeg kjøper kyllingkraft på Rema 1000 når jeg ikke har hjemmelaget.

Grønnsaksbuljong bytter du ut med grønnsakskraft om du har det. Jeg bruker en økologisk buljong i pulverform fra Helios, den har en mye bedre smak enn buljongterningene.

Suppen smaker like godt dagen etter så den passer perfekt å ha med i termos til lunsj. Den holder fint i kjøleskapet et par dager og den er så god at det er helt greit å ha restene (om det blir noen…) til middag neste dag.

Prøv også oppkriften min på blomkålris, det er så godt og enkelt!

 

BlomkålsuppeKremet blomkålsuppe

 

Ingredienser til blomkålsuppe (6 personer):

2 store blomkål

2 bokser kikerter, hver boks var 290 gram

3 fedd hvitløk

5 ss olivenolje

salt, pepper, chilikrydder

2 pastinakk, ca 250 gram (kan eventuelt byttes ut med potet)

50 g purre

2 1/2 dl kyllingkraft, evt buljong

8 dl grønnsakskraft eller grønnsaksbuljong

3 dl fløte

 

Blomkålsuppe med kikerter og pastinakk

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Skyll kikertene i et dørslag og la vannet renne av. Del blomkål i passende biter. Ha 1 1/2 blomkål (legg 1/2 blomkål til side) på et bakepapirkledt stekebrett sammen med kikerter og 3 fedd hvitløk. La feddene være hele. Bland sammen 5 ss olivenolje med salt, pepper og chilikrydder og fordel det over blomkålmiksen. Sett brettet i varm ovn og stek i ca 30 minutter. Snu litt på blomkålbitene og kikertene halvveis i steketiden. De siste minuttene kan du sette ovnen på grillfunksjon for å få blomkålen litt sprø.

Mens det står i ovnen gjør du klart resten. Del pastinakk i biter og purre i ringer. Ha smør eller olje i en gryte og ha i pastinakk, purre og den halve blomkålen du la til side. La det surre noen minutter. Tilsett kyllingkraft og grønnsakskraft/buljong og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke til alt er helt mørt.

Når blomkålmiksen i ovnen er ferdigstekt tar du til side litt i en skål, det skal brukes som topping på suppen. Resten rører du inn i gryta. Kjør suppen med stavmikser eller i blender til den er jevn og uten klumper. Ha i fløte til slutt. Smak til med salt, pepper og chilikrydder.

Server suppen med ovnsstekt blomkål og kikerter. Du kan gjerne toppe den med sprøstekt bacon også. Ringle over litt god olivenolje eller urteolje. Jeg hadde egenprodusert ramsløkolje på, det var helt perfekt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *