Loading...
Kosthold og helseSmoothie og annen drikke

Ingefærshot med honning og sitron

Ingefærshot med honning og sitron

Forkjølelsessesongen er i gang for fullt. Selv har jeg nettopp vært forkjølet for første gang på 5-6 år. Ingefærshot ble styrtet både morgen og kveld.

Ingefær er kjent for å virke effektivt ved infeksjoner. Den har blitt brukt som medisin mot en rekke tilstander siden oldtiden. Det er godt kjent at ingefær har kvalmestillende effekt, men den har også tradisjonelt blitt brukt ved feber, fordøyelsesproblemer og smertetilstander.

Her har ingefær fått følge av sitron, lime og honning som alle har positive virkninger ved forkjølelse. Visste du at honning nylig ble godkjent som medisin i England? Britiske myndigheter har slått fast at honning har en medisinsk effekt som demper hoste. Les mer om det her om du er interessert.

Både sitron og lime er rike på vitamin C, som bidrar til å styrke immunforsvaret og bekjempe infeksjoner. Denne drikken er altså en skikkelig helsebombe full av godsaker.

 

IngefærshotIngefærshotIngefærshot med honning og sitron

 

Denne shoten river skikkelig, den er nemlig supersterk. Er du litt følsom mot sterk smak kan du blande den ut med litt eplejuice. Jeg serverte denne ingefærshoten på kurset i kosthold og medisinsk yoga da vi hadde «Immunforsvar og betennelsesdempende mat» som tema. Den ble godt mottatt og enkelte dristet seg til ikke bare en, men to shots! Ta gjerne et shotglass av denne et par ganger daglig så fort du merker forkjølelsessymptomer.

Jeg har valgt å ikke varmebehandle ingefærshoten for å beholde mest mulig av næringstoffene.

 

IngefærshotStyrkende ingefærshot

 

Ingredienser til ingefærshot (ca 1 liter):

200 g fersk ingefær

4 dl + 4 dl vann

2 store sitroner

2 lime

3 ss honning

 

Slik gjør du:

Del ingefær i grove biter og ha sammen med 4 dl vann i en blender. Jeg bruker økologisk ingefær og skreller den derfor ikke. Kjør til ingefæren er helt most. Sil det over i en bolle. Klem med en skje i silen for å få ut all væsken.

Skvis sitron og lime og tilsett saften til ingefærblandingen. Rør honning ut i 1 dl lunkent vann og tilsett det. Ha til slutt i 3 dl kaldt vann.

Ha ingefærshot over på tett flaske. Oppbevar i kjøleskap. Den ferdige drikken er holdbar i 1-2 uker.

Drikken skiller seg når den står så rist den godt før du drikker den.

4 comments
    1. Hege Cecilie

      Hei Bjørn! Denne ingefærshoten er så digg – den river skikkelig. Den skal jeg jammen lage selv også i dag, takk for at du minnet meg på den 🙂 Hilsen Hege Cecilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *