Loading...
Frokost og lunsjGranola og kornblandinger

Gresk yoghurt med ristede havregryn og valnøtter

Ristede havregryn

Lag deg enn spennende og sunn frokost med denne herlige kombinasjonen av ristede havregryn og valnøtter. Den syrlige yoghurten og de karamelliserte grynene og nøttene er perfekt kombinasjon. Topp det hele med friske bær så er du sikret en bra start på dagen. Dette passer perfekt som kveldssnacks også!

Jeg bruker sukrin gold for å karamellisere havregryn og nøtter, men bruk gjerne kokosblomstsukker om du foretrekker det.

Denne frokosten gir deg en fin miks av proteiner, fett og karbohydrater. Ønsker du å øke proteininnholdet kan du bytte ut noe av yoghurten med cottage cheese.

 

Ristede havregryn
Karamelliserte havregryn
Yoghurt med ristede havregryn og valnøtter

 

Ingredienser til ristede havregryn og valnøtter (1 porsjon):

2 ss havregryn

1 liten håndfull valnøtter eller andre nøtter/frø

1-2 ss sukrin gold

kanel

150-200 g gresk yoghurt, evt halvparten hver av yoghurt og cottage cheese

friske bær eller frukt

 

Slik gjør du:

Hakk nøttene grovt. Ha havregyn og nøtter i en middels varm og tørr stekepanne. Ha over sukrin gold og et godt dryss kanel. Jeg bruker omtrent en ts kanel, men prøv deg frem med mengden.

La det riste i pannen til sukrin er smeltet og havregryn og nøtter er gylne og karamelliserte.

Server over gresk yoghurt eller sammen med ditt favorittilbehør. Det smaker godt sammen med både kefir og vaniljekesam også. Litt friske bær på toppen og en skvis fibersirup gold gjør det ekstra godt. Har du ikke friske bær fungerer det også fint med frosne. La de tine litt eller varm de litt forsiktig sammen med litt søtning i en gryte. Litt eple i biter er også perfekt i kombinasjon med karamelliserte havregryn. Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *