Loading...
Frokost og lunsjGranola og kornblandinger

Granola med dobbel sjokolade

Granola sjokolade

Sjokolade til frokost? Ja takk! Granola med smak av sjokolade og herlige biter av mørk sjokolade kan du fint spise til frokost.

Granola og ulike frokostblandinger kjøpt i butikk inneholder som regel store mengder sukker og ugunstig fett og er absolutt ikke egnet til frokost. Dette er derimot granola full av byggeklosser og sunt fett. Og så smaker den mye bedre enn de butikkjøpte.

 

Granola sjokolade

Granola sjokolade

 

Hjemme hos oss kaller vi mørk sjokolade for grønnsaksjokolade. Den er så full av antioksidanter at den kan regnes som en grønnsak av den grunn. Da snakker vi ikke melkesjokolade altså! Sjokoladen skal ha et kakaoinnhold på over 80%, og aller helst over 85%, for å telle med i grønnsaksregnskapet. Mørk sjokolade kan senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom. Kakao inneholder også magnesium som er viktig for over 300 prosesser i kroppen og helt sentralt for god helse. Sjokolade påvirker nivået av dopamin og serotonin i hjernen, noe som har betydning for humøret og følelse av velvære. I min granola har jeg brukt både kakaopulver og mørk sjokolade i biter, dobbel lykke altså! Det er viktig at du bruker kakaopulver uten tilsatt sukker, se etter 100% ren kakao.

 

Bruk det du har av nøtter og frø, det meste funker i granola. Prøv deg frem og finn din favoritt.

 

Granola nøtter frø

 

 

Granola med dobbel sjokolade

 

Du trenger til granola:

250 g blandede nøtter, jeg brukte mandler, valnøtter og cashewnøtter

100 g linfrø

100 g sesamfrø

25 g solsikkekjerner

25 g gresskarkjerner

50  g kokosmasse

1,5 ts salt

50 g kakaopulver

50 g kokosolje

4 ss fibersirup gold

50 g mørk sjokolade (tilsettes når granolaen er avkjølt)

 

Granola dobbel sjokoladeGranola med sjokolade

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Grovhakk nøttene. Bland alt det tørre utenom kakaopulver. Smelt kokosolje på svak varme i en kjele. Skru av varmen og ha i kakaopulver og fibersirup gold. Rør det sammen og hell det deretter over det tørre. Bland til alt er dekket av sjokolade.

Ha på bakepapirkledt stekebrett og stek i ca 20 minutter. Rør i granolaen halvveis. La den avkjøle. Del mørk sjokolade i biter og bland det inn når granola har blitt helt kald. Oppbevares i romtemperatur. Pass på at den ikke står i direkte sollys, da smelter sjokoladebitene.

Spis i vei med god samvittighet. Granola gir deg mange gode og viktige næringsstoffer. Bland den med kefir eller gresk yoghurt og topp med friske bær, mmmm. Hell mandelmelk over granolaen og nyt den herlige sjokolademelken som blir igjen i skålen etter at du har spist opp. Topp smoothien din med granola, det tar den til nye høyder. Mulighetene er mange. Hva er din favoritt?

 

 

3 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *