Loading...
Middag

Pad thai med kylling, risnudler og magisk god saus

Pad thai er en klassisk thailandsk middagsrett med herlige smaker. Kombinasjonen av kylling, risnudler, egg og en herlig saus gjør dette til en smakfull middag som passer like godt til hverdag som til helg.

Man kan kjøpe ferdig pad thai saus i enkelte butikker, men jeg anbefaler virkelig å lage den selv. Kombinasjonen av de ulike ingrediensene er så magisk at dette garantert blir en middag du lager igjen og igjen. De fleste ingrediensene til sausen får du tak i på en vanlig matbutikk, men jeg har enda til gode å finne tamarind paste andre steder enn på internasjonale butikker. Tamarind er en belgfrukt med en litt syrlig smak som gjør denne enkle retten til noe helt spesielt.

Jeg har smakt pad thai som er veldig sterk, men min variant er mild i smaken. Ha i litt finhakket chili sammen med løk og hvitløk for å spice den opp. Server også chiliflakes som tilbehør så kan hver enkelt selv velge hvor sterk de ønsker maten.

Peanøtter og koriander er obligatorisk som topping! Jeg liker også å skvise over litt lime rett før servering.

Sjekk også ut denne lettvinte og skikkelig gode woken med kylling og nudler.

Pad thai med kylling
Pad thai med kylling, risnudler og magisk god saus
Pad thai med kylling
Print Recipe
Pad thai med kylling
Porsjoner
personer
Ingredienser
Saus
Porsjoner
personer
Ingredienser
Saus
Instruksjoner
  1. Start med å dele opp alle grønnsakene som angitt.
  2. Rør sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med de ulike ingrediensene for å få en fin balanse mellom søtt, salt og syrlig. Sett den til side.
  3. Visp sammen eggene med en gaffel.
  4. Del kyllingen i biter og stek den i litt olje eller smør. Krydre med salt og pepper. Sett til side.
  5. Kok risnudlene etter anvisningen på pakken. Skyll lett i kaldt vann og sett til side. Klipp dem gjerne i litt kortere biter.
  6. Ha olje i en wokpanne eller panne med høye kanter. Stek løk og hvitløk noen minutter på middels høy varme før du tilsetter gulrøtter og vårløk. La dem steke med noen minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand.
  7. Tilsett risnudlene til grønnsakene og stek dem i noen minutter.
  8. Senk temperaturen litt. Skyv nudlene litt til side og tilsett de sammenvispede eggene. Du kan trenge litt olje i stekepannen. La eggene steke til eggerøre mens du rører. Bland så eggene inn i nudlene.
  9. Tilsett den ferdig stekte kyllingen. Hell så over sausen og bland det hele godt sammen.
  10. Server med peanøtter, frisk koriander og press over lime. Dryss gjerne over litt chiliflakes.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *