Loading...
Brød, muffins og annen bakst

Grovt 5-kornbrød – saftig og langtidshevet matpakkebrød

5-kornbrød

5-kornbrød har vært en favoritt i matpakken til barna en god stund nå. Brødet er grovt og saftig og holder seg ferskt i flere dager. I tillegg smaker det skikkelig digg!

Ved å langtidsheve får du mer magevennlige brød. Smaken blir også bedre når man bruker lite gjær og gir smakene god tid til å utvikle seg. Lag deigen på kvelden og stek brødene på morgenen. Eller omvendt; lag deigen på morgenen og nyt nystekte brød til kveldsmat.

Jeg bruker 5-kornblanding fra Änglamark som består av knuste hvetekjerner, knuste rugkjerner, sesamfrø, solsikkekjerner og linfrø. Du kan selvfølgelig lage din egen blanding av kjerner og frø om du ønsker det.

Selv baker jeg stort sett 5-kornbrød med landhvete, men spelt og hvete fungerer også fint. Bruk det du har hjemme, resultatet blir supergodt uansett.

Brødene lages i to trinn. Først bløtlegges 5-kornblanding og grovt mel i 1-2 timer før fint mel has i. På den måten trekker det grove melet til seg fuktighet først, noe som gir enda saftigere brød.

5-kornbrød blir garantert en suksess hjemme hos deg også. Jeg liker å spise dem med noe så enkelt som ost, skinke og masse tomat, agurk og paprika. Kokt egg eller makrell i tomat er også skikkelig digg! Kos deg med nybakt brød 🙂

Her finner du oppskrift på herlige brød med havregryn og sesamfrø – disse er også nydelige!

5-kornbrød
Matpakkebrød
5-kornbrød
Print Recipe
Grovt 5-kornbrød - saftig og langtidshevet matpakkebrød
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 45-50 minutter
Passive Time 10-16 timer
Porsjoner
brød
Ingredienser
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 45-50 minutter
Passive Time 10-16 timer
Porsjoner
brød
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Ha 5-kornblanding og det grove melet i bakebollen sammen med varmt vann. Rør det sammen og la det stå tildekket i 1-2 timer. Jeg bruker kjøkkenmaskin og blander i bollen som hører til den.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og elt på sakte fart i ca 10 minutter. Øk farten litt de siste minuttene. Deigen er nokså våt og klissete.
  3. Dekk til bakebollen og la deigen heve til neste morgen eller minst 8 timer.
  4. Fordel deigen i to 1,5-liters brødformer kledd med bakepapir. Jevn ut overflaten med en fuktig skje. La brødene heve tildekket i 1-1,5 time.
  5. Sett stekeovnen på 250 grader, over- og undervarme. Skru ned temperaturen til 220 grader når brødene settes inn. Sett brødformene på rist midt i ovnen og stek i 45-50 minutter. Kjernetemperatur skal være 96-97 grader.
  6. Avkjøl brødene på rist.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *