Loading...
Brød, muffins og annen bakstKaker, kjeks og desserter

Saftige muffins uten sukker

Sjokolademuffins uten sukker

Mufins er alle barns favoritt. Og når man kan lage muffins uten sukker som smaker minst like godt er vel valget enkelt. Her får du to varianter – vaniljemuffins og sjokolademufins.

De er så enkle å lage at barna kan lage dem selv. Tre 9-åringer fikset lett disse selv hjemme hos oss. Disse får garantert bein å gå på.

Som søtning bruker jeg kokosblomstsukker og sukrin+. Du kan velge å bruke bare en av disse, resultatet blir bra uansett.

 

Sjokolademuffins uten sukker
Muffins uten sukker
Sukkerfrie muffins
Muffins uten sukker

 

For å lage 12 muffins uten sukker trenger du:

100 g meierismør, la stå i romtemperatur en stund først

25 g kokosblomstsukker og 25 g sukrin+ (evt 50 g av en av disse)

3 egg

150 g siktet spelt

2 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver (kan bruke vaniljesukker)

1 dl kefir

For sjokolademuffins: 2 ss kakao

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Pisk smør og søtning luftig.

Tilsett egg, 1 om gangen. Bland mel, bakepulver og vaniljepulver (+ kakao for sjokolademuffins) og ha det i vekselvis med kefir.

Fyll muffinsformer ca 2/3 fulle og sett i varm ovn. La muffins steke i 10-15 minutter avhengig av størrelsen på formene. Sjekk med en kakepinne at det ikke henger røre på den når du stikker den i midten av en muffin.

Avkjøl på rist og pynt med melisglasur når muffins er kalde. Ønsker du en sukkerfri glasur anbefaler jeg å bruke sukrinmelis. I stedet for vann bruker jeg da litt fibersirup clear i glasuren, da slipper du unna den kalde ettersmaken som sukrinmelis kan gi.

Du kan også blande sammen 100 g philadelpia og et par ss sukrinmelis for en friskere topping. Ha eventuelt litt fibersirup clear i også. Bruk en håndmikser for å få en luftig krem.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *