Loading...
Brød, muffins og annen bakstMiddag

Speltfocaccia

Spelt focaccia

Speltfocaccia

 

Focaccia passer til både salater, supper, grillmat, koldtbord og på tapasbordet. Brødet kan også fylles med pålegg og bli en herlig sandwich. Her får du oppskrift på en enkel og veldig god speltfocaccia som er supersaftig og luftig. Den er laget av en kombinasjon av fin og grov spelt. Dette er et stort brød som lages når vi er mange så oppskriften kan fint halveres og stekes i en mindre form.

 

Focaccia speltSpeltfocacciaFocaccia tapas

 

For å lage speltfocaccia trenger du:

600 g siktet spelt

350 g sammalt spelt

1 ts salt

2 ts kokosblomstsukker, evt honning

7 1/2 dl lunkent vann

4 ss olivenolje

1 pakke fersk gjær

 

Topping:

olivenolje

grovt salt

timian

soltørkede tomater

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre. Ha 4 ss olje i vannet og løs opp gjæren i denne blandingen. Ha det våte i det tørre og bland til du har en løs deig, den skal være litt grøtaktig i konsistensen. Jeg bruker kjøkkenmaskinen med eltekrok. Hell litt olivenolje (1-2 ss) over deigen og fordel det litt rundt. La deigen heve ca en time.

Du kan velge å langtidsheve focacciaen også. Da reduserer du mengden gjær. Knekk av et lite hjørne fersk gjær eller en ts tørrgjær. Tilsett også kaldt vann i stedet for temperert. La den heve over natten eller minst 8 timer før du fortsetter prossesen.

Ha deigen over i en form kledd med bakepapir. Min er 27×37 cm. Smør gjerne bakepapiret med litt olivenolje før du heller deigen oppi. Dekk til og la deigen heve i 30-60 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme.

Ha godt med olje på hendene og bruk fingrene til å trykke masse hull over hele deigen. Ha over godt med olivenolje, grovt salt, timian og soltørkede tomater. Trykk de soltørkede tomatene litt ned i deigen. Eller ha på oliven og fetaost. Jeg har ofte en halvpart med tomater og en med bare salt og timian.

Stek brødet midt i ovnen i 20-25 minutter. La det avkjøle litt før du skjærer i det.

Du kan fryse rester av speltfocaccia. Frys det i biter, la det tine og lunk det på 200 grader varmluft i noen minutter. Da smaker det nesten som nybakt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *