Oh my! Nudelsalat med peanøttsaus er så utrolig digg! Enkel og rask middag som kan lages klart på forhånd. Den er også perfekt om du får gjester, lett å lage til mange. Lurer du på hva du skal lage til foreningsmat eller neste venninnelunsj? Du behøver ikke lure lenger, her er oppskriften du trenger!
Restene holder seg bra i kjøleskapet i noen dager så da har du matpakken klar til neste dag. Barna mine er superfornøyde når de får denne med seg til skolemat. Nudelsalat med peanøttsaus er fin turmat også. Legg noen små kjøleelementer sammen med matboksen så holder den seg frisk og kjølig til du skal spise.
Kyllingen kan byttes ut med biff eller annet kjøtt. Du kan også droppe kjøttet og lage salaten vegetar style.
Jeg bruker fullkornsnudler for litt ekstra fiber – det er alltid smart å velge fullkorn! Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker. Har du liggende litt paprika, spinat og sukkererter så passer alle disse supert i denne salaten.
Peanøttsausen er helt magisk! Lag gjerne dobbel porsjon av denne. Jeg liker best å servere den ved siden av så kan hver enkelt selv bestemme mengde peanøttdressing.
Porsjoner |
|
- 600 g kyllingfilet
- 3 store gulrøtter
- 250 g kål rødkål gir nydelig farge til salaten
- 2-3 vårløk
- 150-200 g fullkornsnudler
- 125 g peanøttsmør
- 1 lime, saften
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss flytende honning
- 3 ss soyasaus
- 2-3 stilker koriander
- 0,75 dl vann
- peanøtter eller cashewnøtter gjerne salte
- frisk koriander
Ingredienser
Saus
Topping
|
|
- Skjær kyllingfileten i biter og stek i smør eller olivenolje. Krydre med salt og pepper. La den avkjøle mens du gjør klart resten.
- Kok nudlene og skyll dem i kaldt vann.
- Riv gulrøttene og snitt kålen fint. Skjær vårløk i biter. Bland grønnsakene sammen med fullkornsnudlene.
- Ha alle ingrediensene til peanøttsausen i en beholder og kjør til en jevn saus med stavmikser.
- Jeg liker best å servere peanøttsausen ved siden av slik at hver enkelt lett kan tilpasse mengden saus man ønsker.
- Topp nudelsalaten med salte peanøtter og hakket frisk koriander.
TIPS! Jeg klipper nudlene i biter før jeg blander dem med grønnsakene. På den måten blir de litt lettere å spise. Nudelsalaten holder seg godt i kjøleskapet i noen dager. Rester er perfekt å ha med i matboksen!