Loading...
Kaker, kjeks og desserter

Saftig og sukkerfri brownie

Brownie uten sukker

Brownie uten sukker

 

Denne kaken er akkurat slik en brownie skal være. Saftig, søt og med en fantastisk sjokoladesmak. Den er søtet med dadler og fibersirup clear, noe som gir en herlig seig konsistens. Jeg har servert denne kaken til mange, og både små og store elsker den! Ingen har kommet på at dette er sukkerfri brownie, den smaker så godt!

Det aller beste er å lage denne dagen før du skal servere den. Det er når den står i kjøleskapet at den seige gode konsistensen kommer skikkelig frem.

 

Sukkerfri brownieBrownie uten sukkerBrownie uten sukker

 

Ingredienser til sukkerfri brownie:

5 store og myke dadler

3 egg

2 ss kokosblomstsukker eller annen søtning, for eksempel sukrin gold

125 g smør

75 g mørk sjokolade, 70%

150 g fibersirup clear

1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

1/2 ts salt

100 g siktet spelt

3 ss kakaopulver

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Ta bort steinen i dadlene. Dekk dadlene med kokende vann og la stå i ca 10 minutter. Imens smelter du smør og sjokolade på lav varme i en gryte. Tøm vannet av dadlene før du moser dem med stavmikser. Tilsett eggene og koksblomstsukker og kjør stavmikseren litt til.

Ha fibersirup clear i eggemassen sammen med smør og sjokolade. Bland det sammen. Tilsett vaniljepulver og salt og bland det inn. Til slutt sikter du inn mel og kakao. Bland det hele forsiktig sammen og ha det over i en form kledd med bakepapir. Min form er 26 x 20 cm.

Sett i varm ovn og stek i 15-20 minutter på midterste rille. Når du lager brownie er det viktig å ikke oversteke kaken, da blir den ikke saftig og seig. Ta den ut når den er akkurat stekt, heller litt for lite enn for mye.

La kaken avkjøle i formen. Når den er helt kald setter du hele formen i kjøleskapet. La den stå minst et par timer, men aller helst til dagen etter. Da vil den herlig seige konsistensen bli perfekt!

 

Sukkerfri brownie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *