Loading...
Frokost og lunsjKaker, kjeks og desserter

Myke frokostcookies med banan og tranebær

Frokostcookies med banan og tranebær

Frokostcookies med banan og tranebær

 

 

Er det bare jeg som ofte finner overmodne bananer på kjøkkenbenken? Hvis du også har liggende noen bananer som har sett sine beste dager har jeg et godt tips! I stedet for å kaste dem kan du lage noe skikkelig godt av dem. Frokostcookies med tranebær er myke, saftige og holder seg i dagevis. De er faktisk bare bedre dagen etter at du har laget dem. Disse er fine som en rask matbit på farten. Spis dem sammen med litt yoghurt og en frukt til frokost. Eller nyt frokostcookies som dessert etter middag.

I disse har jeg brukt tahini. Det er sesampasta, det vil si malte sesamfrø. Det får du kjøpt på de fleste matbutikker og helsekostbutikker. Du kan bytte ut tahini med mandelsmør eller peanøttsmør om du vil det, men smaken vil naturligvis bli noe annerledes.

 

FrokostcookiesCookie med banan og tranebærFrokostcookie

 

Ingredienser til frokostcookies (14 store cookies):

2 modne bananer, medium størrelse

100 g / 1 dl tahini

3 ss fibersirup clear (kan droppes)

3 ss kokosolje, smeltet (evt smør)

2 egg, sammenpisket

5 dl havregryn, jeg brukte en blanding av store og små

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 ts vaniljepulver (kan droppes)

1/2 ts salt

60 g tørkede tranebær

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Mos bananene med en gaffel. Tilsett alle ingrediensene utenom tranebær og bland det hele sammen. Rør inn tranebær til slutt. La røren stå noen minutter før du setter kjeks på bakepapirkledt stekebrett ved hjelp av en skje. Lag dem litt flate, de flyter ikke noe særlig utover. Sett dem midt i ovnen og la steke i 15-18 minutter.

Oppbevar frokostcookies i tett boks i romtemperatur. Er det veldig varmt kan de godt stå i kjøleskapet.

 

Frokostcookie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.