Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Saftig havrebrød med frø og kjerner

Proteinrikt havrebrød

Havre er superkornet over alle korn og en av mine store favoritter. Jeg bruker havregryn i brød, vafler, pannekaker, lapper, kaker, smoothie og så videre.

Havre er veldig rikt på fiberet betaglukan som har positiv innvirkning på kolesterol, blodsukker og mage-tarm. Så spis havre med den aller beste samvittighet.

 

Proteinrikt havrebrød
Proteinbrød
Havrebrød med cottage cheese
Proteinrikt havrebrød

 

Min oppskrift på havrebrød inneholder ikke mel av noe slag, kun havregryn. Sammen med egg og herlige meieriprodukter som cottage cheese, kesam og kefir blir dette et saftig og mettende brød som holder seg ferskt i mange dager. Brødet er også høyere på protein enn vanlig brød og det er 100% grovt. Jeg har tilsatt litt frø og kjerner for å øke næringsinnholdet ytterligere.

Havrebrød er mer kompakt enn et brød bakt på vanlig mel, men det smaker utrolig godt. Topp brødet med favorittpålegget ditt. Hva med egg og kjøttpålegg for å øke proteininnholdet enda mer? Husk også godt med grønnsaker både på brødet og ved siden av. Et kosthold med grønnsaker i ulike farger sikrer deg et stort spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter – så kjør på!

 

Ingredienser til havrebrød:

1 liten boks cottage cheese (250 g)

1 boks kesam

2 1/2 dl kefir

5 egg

500 g små havregryn

3 ss linfrø

3 ss chiafrø

2 ss solsikkekjerner

1 ts salt

1 toppet ss bakepulver

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Ha halvparten av havregrynet i en blender eller lignende. Kjør til det blir mel. Du kan selvfølgelig bytte ut halvparten av havregrynet med ferdig havremel om du ikke vil lage det selv.

Bland alt det tørre.

Ha cottage cheese, kesam, kefir og egg i en bolle og mos med stavmikser til det blir glatt og uten klumper. Ha det over i det tørre og bland til du får en nokså fast, men litt klissete deig.

Kle en brødform med bakepapir og ha brøddeigen i. Trykk massen nedi formen og bruk en fuktig sleiv til å jevne toppen. Det blir en helt full brødform, men brødet hever ikke noe særlig. Strø over frø og havregryn.

Stek brødet i ca 1 time. Ta det gjerne ut av brødformen de siste 10 minuttene slik at skorpen blir sprøere over det hele. Sjekk med en «kakepinne» om brødet er stekt. Det bør ikke henge mye deig igjen på pinnen.

La brødet avkjøle på rist.

2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *