Loading...
Middag

Hverdagsgryte med kjøttdeig og squashgetti

Gryte med kjøttdeig

I hverdagen er det praktisk med enkle middager! Her får du oppskrift på en enkel gryte med kjøttdeig som smaker skikkelig digg og lages i en fart. Denne er blant barnas favoritter. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, det meste passer!

Tomtpure og tomater på boks er matvarer vi bør inkludere mer av i kostholdet. Hvorfor? Jo, det er nemlig slik at selv om tomaten er sunn når den er fersk så blir den enda sunnere når den er varmet opp slik som i variantene på boks og glass.

Det skyldes at oppvarming, slik som ved produksjon av disse, øker tilgjengeligheten av lykopen. Lykopen er fargestoffet i tomater og er en kraftig antioksidant. Tomatpure er en av våre beste kilder til lykopen. Lykopen er spesielt nyttig for menn, stoffet virker nemlig beskyttende mot prostatakreft! I tillegg kan det bidra til å redusere kolesterolet.

 

Gryte med kjøttdeig
Enkel gryterett
Kjøttdeig med squashgetti

 

Jeg serverer gryten med squashgetti, som er strimlet squash stekt i litt smør i pannen. Så godt! Vel, det er vel kanskje litt løgn å si at jeg serverer den med squashgetti når det bare er jeg som spiser det – resten av familien vil ha spaghetti! Jeg bytter mellom speltspaghetti og spaghetti av brun ris til dem, men helt vanlig spaghetti er så klart innafor om du foretrekker det.

Du kan også la pasta eller ris koke sammen med resten av ingrediensene og servere den som en alt-i-ett-gryte.

 

Squashgetti, squashpasta

 

Squash har en mild og nøytral smak. Særlig er skallet rikt på antioksidanter så behold det på. Squash er veldig lavt på kalorier og karbohydrater og er et fint alternativ til ris og pasta dersom du ønsker å kutte ned på disse.

 

Ingredienser til gryte med kjøttdeig:

1-2 løk, avhengig av størrelsen

3 fedd hvitløk

1/2 chili, uten frø

1 kjøttdeig eller karbonadedeig

2 store gulrøtter

1 glass tomatpure (180 gram)

1 boks hakkede tomater

1-2 dl oksekraft, evt buljong eller vann

krydder: salt, pepper, oregano

1 ss kokosblomstsukker (kan bruke vanlig sukker eller annen søtning)

 

Tilbehør:

Squash, ca 1/2 per person, evt spaghetti

Revet parmesan

 

Slik gjør du:

Finn frem en gryte eller stekepanne med høye kanter. Start med å hakke løk, hvitløk og chili. Stek løken i smør til den er myk og blank. Ha i hvitløk og chili og la det steke med noen minutter. Ha så i kjøttdeig og stek til den er nesten gjennomstekt.

Del gulrøttene i små terninger og ha dem i gryten.

Ha over tomatpure og la den surre med noen minutter før du tilsetter boksen med hakkede tomater og kraft eller buljong/vann.

Smak til med krydder og søtning.

Gryten er ferdig når gulrøttene er møre. Har du god tid kan du la den småkoke i flere timer. Tomatbaserte retter blir bare bedre jo lenger koketid de får.

Mens gryten koker lager du squashgetti. Bruk en spiralizer eller lignende for å dele squash i strimler. Du kan også skjære den i tynne strimler med en kniv. Smelt smør i en panne og stek squash i noen minutter. Krydre med salt og pepper.

Server gryterett med squashgetti eller ønsket pasta. Topp med revet parmesan.

 
 
 
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *