Loading...
Middag

Baconsurret kylling med kokossukker- og hvitløksmarinade

Baconsurret kylling

Baconsurret kylling penslet med en helt magisk marinade. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på denne retten! Kyllingen blir supersaftig og smaker helt nydelig. 

Jeg bruker kokosblomstsukker i marinaden. Det har en herlig karamellaktig smak og passer perfekt til kylling. Du får garantert saftig og mør kylling ved å lage den på denne måten. 

Mens kyllingen godgjør seg i ovnen fikser du tilbehør. Lag en god salat og gjerne søtpotetmos eller gulrotfries. Ovnsbakte poteter er også herlig tilbehør!

 

Baconsurret kyllingBaconsurret kyllingBaconsurret kyllingBaconsurret kylling

 

 

Ingredienser til baconsurret kylling:

4-6 kyllingfileter

8-12 skiver bacon

 

Marinade:

1 dl kokosblomstsukker

1-2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss honning

1 ts salt

pepper, chilikrydder

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Start med å lage marinaden. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Honningen gjør at det blir klissete og klumper seg, men det er slik den skal være.

Finn frem en ildfast form. Fordel marinade rundt kyllingen og surr bacon rundt. Legg kyllingfiletene i formen, prøv å få skjøten på baconet ned. Ha resten av marinaden over. Legg den i klumper på toppen, den smelter etterhvert.

Sett formen i varm ovn og stek i 20-30 minutter, avhengig av tykkelsen på kyllingen. Øs marinaden som samler seg i bunnen av formen over kyllingen flere ganger i løpet av steketiden.

La kyllingen hvile noen minutter før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *