Loading...
Granola og kornblandinger

Nøttefri granola med havregryn og frø

Granola med havregryn og frø

Å ha et lite lager granola på lur er en veldig god ide. Denne varianten av granola med havregryn og frø er nøttefri, sukkerfri, litt karamellaktig i smaken og veldig god.

Granola spises sammen med yoghurt, cottage cheese eller kefir – eller en blanding av disse – og toppes med frisk frukt og bær og litt honning eller fibersirup. Den er også super som topping på smoothie.

Granola med havregryn og frø gir deg viktig fiber. Både havregryn, frø og kjerner er nemlig rike på fiber som holder orden i fordøyelsen. Fiber virker som en feiekost og soper med seg skadelige stoffer på sin ferd gjennom tarmen. I tillegg sørger fiber for god og langvarig metthet. Har du frukt og bær som topping vil du øke fiberinnholdet i måltidet ytterligere. Både friske og frosne bær er supre valg! Frøene og gresskarkjernene sørger for at du får i deg sunt og viktig fett.

Barna mine digger granola og denne er favoritten deres. Granola er supert til barnas matpakke. Ha yoghurt i en mattermos slik at den holder seg kald og granola i et lite beger ved siden av. Send med litt frisk frukt eller bær som topping.

Barna klarer fint å lage granola selv, denne er superenkel å lage. Bare bland det tørre og strø over søtning og litt olje. Så er den klar for ovnen. Sjekk forresten ut mine mange oppskrifter på granola her.

Som søtning bruker jeg sukrinsirup gold og sukrin gold som begge gir en karamellaktig smak til granolaen uten at vi trenger å bruke sukker. Vil du lese mer om sukrinproduktene finner du informasjon her. Du får kjøpt disse på helsekostbutikker og noen matbutikker.

Print Recipe
Nøttefri granola med havregryn og frø
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 25-30 minutter
Porsjoner
stort glass
Ingredienser
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 25-30 minutter
Porsjoner
stort glass
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 160 grader, over- og undervarme.
  2. Bland sammen alt det tørre (men vent med sukrin gold) og spre det utover et bakepapirkledd stekebrett.
  3. Strø over sukrin gold og ringle over sukrinsirup gold og olivenolje.
  4. Sett i varm ovn og stek i 10 minutter. Rør litt rundt i granolaen og stek videre i 15-20 minutter til. Rør noen ganger underveis.
  5. La granolaen avkjøle helt på stekebrettet. Oppbevar i tett glass.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *