Loading...
Kaker, kjeks og desserter

Brownie uten sukker – perfekt fudgy og supersaftig

Sukkerfri brownie

I dag frister jeg med en herlig brownie uten sukker. Den har skikkelig søt og god smak av sjokolade og er supersaftig. Familien var fra seg av begeistring over denne kaken – den smaker nemlig helt fantastisk! Konsistensen er fudgy, seig og helt magisk.

Som søtning har jeg brukt sukrinsirup og sukrin gold. Sjokoladesmaken kommer fra sukkerfri sjokolade og kakopulver. Du kan bruke din favorittsjokolade, men pass på at den inneholder minst 70% kakao og smaker søtt og godt. Jeg foretrekker denne sjokoladen, den er min store favoritt når det kommer til sukkerfri sjokolade og er blant annet søtet med stevia.

Brownie uten sukker bør få en natt i kjølskapet før du serverer den. Da vil nemlig den seige konsistensen bli perfekt. Det er ikke så lett å vente, men jeg lover at det er verdt det!

Denne kaken kan du servere i bursdagsselskaper uten at noen vil merke at kaken ikke er full av sukker. Perfekt til venninnebesøk eller som dessert også – dette blir garantert en kake du kommer til å lage mange ganger!

Sjekk også ut oppskriften min på snickersbrownie. Den er helt vanvittig god! Enkel å lage og helt uten steking.

Print Recipe
Brownie uten sukker
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 25-30 minutter
Porsjoner
kakestykker
Ingredienser
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 25-30 minutter
Porsjoner
kakestykker
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme.
  2. Smelt smør, sjokolade og sukrinsirup i en gryte på middels varme. Sett til side.
  3. Ha egg og sukrin gold i en bakebolle. Pisk sammen for hånd.
  4. Ha sjokoladeblandingen i bakebollen og bland sammen.
  5. Bland mel, kakaopulver og salt i en egen skål. Tilsett det til resten mens du rører forsiktig. Ikke bland mer enn nødvendig.
  6. Ha røren i en form kledd med bakepapir, ca 20x20 cm.
  7. Sett formen i varm ovn, på rist midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter. Kaken skal fremdeles virke litt ustekt i midten.
  8. Avkjøl kaken helt før du pakker den inn i plast og lar den stå i kjøleskapet til neste dag.
  9. Server gjerne med friske bringebær og et melisdryss.
Notater

Tips: Tilsett grovt hakkede valnøtter til røren før du har den over i formen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *