Loading...
MiddagSalater

Saftige laksespyd og mangosalat med grillet ananas

Laks med mangosalat

Laks med mangosalat

 

Laksespyd på grillen er både enkelt og veldig godt! Disse pensles med en fantastisk marinade som gjør dem supersaftige.

Denne oppskriften på laksespyd kom jeg tilfeldigvis over på bloggen Natasha`s kitchen. Jeg angrer ikke på at jeg prøvde den. Den er så god at den bare må deles! Jeg har gjort en liten endring i marinaden ved å tilsette honning, noe som ble fantastisk.

Mangosalat har jeg laget mange ganger, men jeg har aldri brukt ananas i. Grillet ananas er så godt og passet veldig bra i denne salaten. Du kan lage klar mangosalaten på forhånd om du ønsker det, smaken blir bare bedre om den får stått litt. Ananas tilsetter du lunken etter en runde på grillen, nam!

 

mangosalat og laksMarinade til laksespydLaks på grillen

 

Ingredienser til 4 personer:

 

Laksespyd:

4 laksefileter

1 sitron

8 grillspyd

 

Marinade:

2-3 ss hakket persille

2-3 hvitløksfedd, presset

1/2 ss dijon sennep

2 ss olivenolje

2 ss flytende honning

saft fra 1/2 sitron

salt, pepper

 

Mangosalat med grillet ananas:

1 stor mango, i terninger

1/2 agurk, i terninger

2 vårløk, i små ringer

1/2 rødløk, hakket

10 små tomater, delt

1 ts revet ingefær

frisk koriander, hakket

saft fra 1/4 – 1/2 lime

3 tykke ringer fersk ananas

 

Laksespyd på grillLaksespyd med mangosalat

 

Slik gjør du:

Start med å lage mangosalaten. Skjær opp alle ingrediensene og bland alt utenom ananas i en skål. Bruk rikelig med koriander. Smak til med limesaft. Sett kjølig. Ananas griller du samtidig som laksen.

Dersom du bruker grillspyd av tre må de ligge i bløt i minst en time slik at de ikke tar fyr på grillen.

Bland sammen ingrediensene til marinaden.

Skjær laksen i biter. Jeg delte hvert stykke i 4. Del sitronen i tynne skiver. Tre laks og sitron, annenhver, på to grillspyd. Å bruke to spyd om gangen gjør det lettere å håndtere dem på grillen. Pensle alle sidene med marinade og legg på varm grill. Grill dem et par minutter på hver side. Pensle gjerne på litt ekstra marinade underveis.

Skjær ananasen i ringer. Fjerne den harde kjernen og legg ananasen på varm grill. Grill ananasen på begge sidene til den er mør inni og har litt brune kanter. La den avkjøle litt før du skjærer den i passe biter og blander den inn i mangosalaten. Ananasen skal fremdeles være litt lunken.

Server gjerne ris eller blomkålris til.

PS! Spis sitronene også, de smakte så godt!

 

2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.