Loading...
Middag

Laks tikka masala

Tikka masala med laks

 

Laks tikka masala

 

Laks tikka masala er både smakfullt og spennende. Sausen er herlig kremet og med fantastiske krydder. Kjøkkenet lukter helt nydelig når middagen står og putrer på komfyren.  Og det beste av alt; denne er superenkel å lage! Jeg bruker garam masala, en indisk krydderblanding. Den kan du lage selv, men jeg kjøpte den ferdig blandet på butikken.

Laks tikka masala er så smakfull i seg selv at jeg velger en helt enkel blomkålris til. Jeg kjører blomkålbuketter til ris i blender. Så steker jeg risen i smør og har over litt salt og pepper. Det passer perfekt til synes jeg, men du kan selvfølgelig bytte ut blomkålris med vanlig ris. Eller hva med quinoa?

 

Tikka masala med laksTikka masala med laks

 

Ingredienser til 3-4 personer:

400-500 g laks

1 løk, hakket

1-2 ts revet fersk ingefær

2 fedd hvitløk, hakket

2 ss meierismør, til steking

2 ss tomatpure

1 1/2 ss garam masala-krydder

1/2 ts chilikrydder

1 boks hakkede tomater

3 dl fløte

1-2 ts sukrin+ (eller annen ønsket søtning)

salt, pepper

frisk koriander

 

Slik lager du laks tikka masala:

Stek løk, hvitløk og ingefær i 2 ss meierismør til løken er myk og blank. Tilsett så tomatpure, garam masala og chilikrydder og la det surre med noen minutter. Ha i hakkede tomater, salt, pepper og søtning og la det hele småkoke i 5 minutter.

Nå kan du velge om du ønsker å stavmikse sausen eller om du ønsker bitene fra løk og tomater i den ferdige retten. Jeg hadde det hele over i blenderen og kjørte det til en glatt saus. Om du velger å gjøre det slik har du den tilbake i gryten etterpå.

Tilsett så fløte og la det småkoke noen minutter. Skjær laks i passe biter, jeg skjærer dem i ca 3 cm store terninger. La laksen trekke i sausen til den er ferdig, 5-10 minutter.

Server med ris eller blomkålris. Topp det hele med frisk koriander. Ha gjerne en frisk mangosalat til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *