Loading...
Frokost og lunsjMiddag

Grove pannekaker med havre og spelt

Grove pannekaker

Grove pannekaker

Grove pannekaker lager vi ofte. Ungene elsker disse! De er selvfølgelig helt uten sukker. Hvetemel er byttet ut med havre og spelt. Et enkelt byttetriks kroppen din blir glad for! De funker perfekt som både frokost, skolemat, middag og kveldsmat. Dessert også forresten, de passer alltid! Visste du at hemmeligheten bak skikkelig gode pannekaker er å bruke masse egg?

Lag en stor pannekakerøre og ha den stående i kjøleskapet. Da er det lett å steke pannekaker til skolemat eller kveldsmat.

Jeg topper mine pannekaker med yoghurt, pecannøtter, frysetørket bringebær og fibersirup gold. Så godt! Det funker selvfølgelig helt fint med syltetøy eller bacon også, enkelt og godt!

Grove pannekakerGrove pannekaker

Til grove pannekaker trenger du:

3 dl havremel (kjøp ferdig eller lag ved å knuse havregryn i en blender/foodprosessor)

3 dl spelt, jeg bruker ca 50/50 siktet og sammalt

1/2 ts salt

4 dl valgfri melk (både havre, mandel og vanlig melk funker fint)

2-3 dl vann

12 egg

meierismør til steking

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett melk og vann. Bland godt sammen. Visp inn egg til slutt. Tilsett ekstra vann eller melk om røren er litt tykk, den bør være nokså tynn. La røren svelle minst 10 minutter.

Stek helt tynne pannekaker i varm panne med meierismør. Har du rester igjen av røren kan den oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *