Loading...
Smoothie og annen drikke

Golden milk

Golden milk

Golden milk – tenk at jeg ikke har oppdaget denne herligheten før nå! Jeg har ikke kunnet unngå å få med meg at det er en populær drikk, den er jo overalt. Likevel har jeg ikke prøvd den. Rett og slett fordi en viktig ingrediens i golden milk er gurkemeie – og jeg digger ikke akkuratt smaken av gurkemeie… Jeg har liksom forventet at dette skulle smake ren gurkemeie. Så feil kan man ta, det smaker jo helt fantastisk! 
Herlig krydret, søtt og mmmmm! Har du søtsug er det bare å mikse deg en golden milk, den dekker garantert søtbehovet.

Takk til venninnen min Mariann som har blitt helt hekta og fikk meg til å prøve! 

Golden milk består av melk og krydder. Jeg foretrekker havre-og mandelmelk, den er naturlig søt.

 

Golden milk
Golden milk

 

 

Helsefordeler ved gurkemeie

 

Gurkemeie er naturens egen betennelsesdempende medisin. Forskning viser gode resultater på milde ledd- og muskelplager. Det er curcumin (virkestoffet i gurkemeie) som innehar disse egenskapene. Det er i tillegg en kraftig antioksidant. For å sikre optimalt opptak av curcumin har jeg tilsatt pepper i drikken. Pepper øker nemlig opptaket drastisk. Curcumin er fettløselig og det er derfor smart å innta gurkemeie sammen med litt fett. Her har jeg brukt MCT-olje, som er helt uten smak. Du kan bytte den ut med kokosolje om du ønsker, eller bare droppe den.

Gurkemeie kan også fungere som et forebyggende middel mot gallestein. Vær imidlertid obs på at du ikke bør bruke gurkemeie dersom du har gallestein som blokkerer gallegangen.

Det er også populært å bruke gurkemeie som kosttilskudd ved ledd- og muskelsmerter. Da brukes det som en kur en periode og mange rapporterer om gode resultater. Vær obs på at du ikke bør ta gurkemeie som kosttilskudd dersom du samtidig bruker blodfortynnende medisiner. Det skal likevel være helt trygt å bruke gurkemeie som krydder.

Les gjerne mer om gurkemeie her.

Jeg bruker også ingefær i min versjon av golden milk. Ingefær er i likhet med gurkemeie betennelsesdempende. I tillegg gir det en liten «sting» til drikken, noe jeg synes er veldig godt. Ikke bruk for mye ingefær, da vil det bare overdøve de andre herlige kydderne – og det vil vi ikke!

 

Golden milk

 

Ingredienser til golden milk (en porsjon):

 

2 1/2 dl valgfri melk (jeg foretrekker Berit Nordstand mylk havre/mandel)

1/2 ts gurkemeie, pulver

1/4 ts kardemomme

1/4 ts kanel, helst ceylonkanel

1/4 ts pepper

1 liten bit fersk ingefær, evt 1/4-1/2 ts tørket ingefær

1 ss MCT-olje, evt kokosolje (kan droppes)

1 ss kollagen (kan droppes)

1 ts honning (kan byttes ut med kokosblomstsukker, sukrin gold eller annen ønsket søtning)

 

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene med unntak av honningen i en blender og kjør til ingefæren er knust og drikken skummer. Dersom du bruker annen søtning enn honning kan du ha du det i før du blender. Ha det hele over i en kjele og varm opp til ønsket temperatur. Rør inn honning til slutt. Nyt og kos deg!

PS! Du trenger ikke ha ingrediensene i blender hvis du bytter ut fersk ingefær med tørket. En tur i blenderen gir godt med skum på drikken, noe som er veldig godt. Det går også fint å bare varme opp i en gryte og bruke en melkeskummer eller visp til å lage litt skum.

2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *