Loading...
Frokost og lunsjMiddag

Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Ovnsbakt omelett

 

Ovnsbakt omelett

 

Lag ovnsbakt omelett til helgefrokosten. Eller spis den til middag og ha rester med i lunsjboksen. Omelett er like god varm som kald og holder seg fint flere dager i kjøleskapet. Egg er en fantastisk råvare som inneholder store mengder vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer.

Egg er svært rik på høykvalitets protein som hjelper til med å bygge opp og vedlikeholde kroppen. Vi bør alltid passe på å ha en proteinkilde i hvert eneste måltid. Visste du at proteinet i egg er den typen protein kroppen vår klarer å nyttiggjøre seg best? Men pass på at du spiser eggeplommen også, det er nemlig der du finner alle de gode og viktige næringsstoffene.

Her får du i tillegg til alt det gode fra egget grønnsaker i fleng. Ovnsbakt omelett er en skikkelig gavepakke som sikrer deg stabilt blodsukker, langvarig metthet og en fornøyd kropp.

Lag denne i dag så har du lunsj til flere dager. Legg omelett i matboksen sammen med en grønn salat toppet med litt god olivenolje. Så mye bedre enn tørre brødskiver. Og ikke minst blir kroppen din mer fornøyd!

Bruk det du har av grønnsaker. Både gulrot, spinat, paprika, chili og sopp passer bra i ovnsbakt omelett. Eller hva med oliven og fetaost? Prøv deg frem og finn din favorittkombinasjon!

 

Omelett med grønnsakerOvnsbakt omelettOmelett med grønnsaker

 

Ingredienser til ovnsbakt omelett:

1 liten løk, hakket

1 fedd hvitløk, hakket eller presset

1/2 brokkoli, i buketter

5-6 cherrytomater, delt i to

en neve ruccola

50 g skinke, i biter

8 egg

8 ss fløte, evt valgfri melk

50 g revet ost

salt

pepper

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Del opp grønnsakene og skjær skinken i biter. Pisk sammen egg, fløte og salt og pepper i en bolle. Tilsett revet ost i eggeblandingen.

Smør en ildfast form (26 x 20 cm) og legg grønnsakene og skinken i bunnen. Hell over eggeblandingen og sett i varm ovn. La omeletten steke i 25-30 minutter, til den stivner. Steketiden vil avhenge av størrelsen på formen du bruker.

La omletten hvile noen minutter før du skjærer den opp i passe biter.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *