Loading...
Smoothie og annen drikke

Grønn smoothie med mango og ananas

Grønn smoothie med mango og ananas

Nydelig smoothie med mango og ananas! Herlig tropisk smak og full av godsaker. Smoothien er satt sammen slik at den er snill mot blodsukkeret, metter bra og gir deg en haug av viktige vitaminer, mineraler, antioksidanter og probiotika.

 

Grønn smoothie med mango og ananas

 

Mango er supersøt og full av vitamin C. Uten tvil en av mine favorittfrukter.

Ananas er en super fordøyelseshjelper. Ananas inneholder nemlig et enzymkompleks som heter bromelain som kan fremme fordøyelsen og opptaket av næringsstoffer, særlig protein. Har du kjent at det svir på leppene og tungen når du spiser ananas? Det er disse enzymene som er årsaken til det.

Ananas er rik på vitamin C og kostfiber og er lav på kalorier. Den har rykte på seg for å være gunstig ved vektnedgang.

Har du smakt grillet ananas? Det er magisk godt! Sjekk ut denne herlige mangosalaten med grillet ananas, perfekt nå som vi er på vei inn i grillsesongen.

Spinat inneholder kostfiber, betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium, kobber og magnesium blant annet. Den har en mild smak som passer veldig bra i smoothie. Og så gir den fantastisk fin farge!

Kefir gir deg påfyll av probiotiske bakterier (melkesyrebakterier) som ikke bare er positivt for tarmen, men hele deg! Visste du at tarmbakteriene våre påvirker både humør, vekt og en mengde annet? Så ved å ta vare på tarmen din tar du vare på hele deg. Sørg helst for å få i deg viktige probiotika hver eneste dag.

eggeplomme har jeg så godt som alltid i smoothie. Eggeplomme er kongen av supermat – så full av næring at vi bør inkludere den i kostholdet hver dag. Det eneste eggeplommen mangler er vitamin C, men det får vi nok av fra de andre ingrediensene i denne smoothien.

MCT-olje er mellomlange fettsyrer fra kokosolje som gir rask energi og er snill mot fordøyelsen din. Oljen er fullstendig uten smak og stivner ikke slik vanlig kokosolje gjør. Den er perfekt som fettkilde i smoothie og havregrøt blant annet og kjøpes på helsekostbutikk. Du kan gjerne bytte ut MCT-olje med en god bit avokado om du ønsker det. Selv er jeg så uheldig at jeg ikke kan spise avokado, det er den eneste matvaren jeg får kraftig reaksjon på.

 

smoothie med mango og ananas
Grønn smoothie med mango og ananas

 

Ingredienser til smoothie med mango og ananas:

75 g frossen mango

75 g frossen ananas

2 store never frisk spinat (evt to terninger frossen)

1 eggeplomme

1 1/2 dl kefir

1 ss MCT-olje, evt en bit avokado

 

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du får en fyldig smoothie uten klumper. Så er det bare å nyte herlig grønn smoothie med ananas og mango, enjoy 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *