Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Saftige speltrundstykker med havre og gulrot

Rundstykker av spelt

Speltrundstykker

 

Myke, saftige og gode speltrundstykker, disse anbefaler jeg deg å prøve. De holder seg myke og ferske lenge og er perfekte som matpakkerundstykker. Eller som tilbehør til en god suppe eller salat.

Hjemme hos oss er det veldig sjelden vi kjøper brød på butikken. Det er både enkelt, sunnere og ikke minst bedre med hjemmebakt. Og så fort det har blitt rutine å bake er det ikke noe man tenker over at tar lang tid. Prøv, så blir du nok hekta på hjemmebakt du også. Jeg baker oftest langtidshevet brød eller rundstykker, men av og til er det greit med noe som blir ferdig i løpet av et par timer også, slik som disse rundstykkene.

 

Speltrundstykker med gulrotSpeltrundstykkerSpeltrundstykker

 

For å lage 10 speltrundstykker med havre og gulrot trenger du:

300-350 g siktet spelt

100 g sammalt spelt

75 g havregryn

1 ts salt

2 små gulrøtter

1 1/2 dl varmt vann

1 1/2 dl kulturmelk eller kefir

1 ss honning

1/2 pk fersk gjær

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre. Start med 300 g siktet spelt. Riv gulrøttene fint og rør dem inn. Bland kulturmelken i varmt vann og tilsett honning og gjær. Jeg bruker som regel fersk gjær når jeg baker, men du kan bytte den ut med 1/2 pose tørrgjær. Bruker du tørrgjør blander du den sammen med melet før det våte tilsettes. Hell vann og kulturmelkblandingen i det tørre og bland til en fast, men myk deig. Tilsett mer mel om nødvendig.

La deigen heve tildekket i 1 time. Trill ut til boller som du setter litt tett på bakepapirkledt stekebrett. La rundstykkene etterheve i 45-60 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme. Pensle med egg og dryss over litt havregryn. Stek i 10-12 minutter. Avkjøl rundstykkene på rist. Nyt med ditt favorittpålegg.

 

Rundstykker av spelt og havre

2 comments
    1. Hege Cecilie

      Hei! Du kan prøve og bytte kefir ut med laktosefri biola naturell, det kan nok fungere bra. Jeg har også oppskrift på speltrundstykker som er uten laktose, du kan for eksempel prøve disse, de er en stor favoritt hjemme hos oss: Kaldhevede speltrundstykker med havre og chiafrø
      Du kan tilsette mer gjær og la de heve som vanlig gjærbakst om du ikke vil heve dem over natten. Lykke til med baksten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *