Loading...
Smoothie og annen drikke

Smoothie med blåbær og grønnkål – proteinrik supersmoothie

Smoothie med blåbær og peanøttsmør

Start dagen med en skikkelig næringsrik og smakfull smoothie med blåbær og grønnkål. Her snakker vi supermat på høyt nivå. Både blåbær og grønnkål er matvarer som er fulle av godsaker.

Blåbær er små vitaminbomber rike på blant annet vitamin C og fiber. De er fulle av antioksidanter, stoffer som bidrar til å beskytte cellene i kroppen.

Grønnkål er også ekstremt rik på antioksidanter. Den inneholder betakaroten som kan omdannes til vitamin A i kroppen, vitaminene E, C og K, flere B-vitaminer og kalsium blant annet. Både frossen og rå grønnkål fungerer i smoothie. Den gir mye farge, men her kamuflerer blåbærene fargen.

I smoothie med blåbær og grønnkål har jeg også mandelmelk, proteinpulver, peanøttsmør og potetmel. En litt rar kombinasjon synes du kanskje, men alt er der for en grunn.

Proteinpulver sier seg kanskje selv. Proteiner i hvert måltid er viktig. De er byggeklossene og vedlikeholdsarbeiderne i kroppen din. Velg et proteinpulver av god kvalitet og med god smak. Har du ikke proteinpulver kan du i stedet bruke cottage cheese eller gresk yoghurt for eksempel. Proteinpulver har jeg alltid hjemme. I tillegg smaker det skikkelig godt.

Peanøttsmør gir vanvittig god smak, sunt fett og protein. Fett i smoothie gjør at de fettløselige vitaminene blir tatt opp. I tillegg sørger det for et stabilt blodsukker som er viktig for metthet, mindre søtsug og helsen generelt. Du kan bruke andre typer nøttesmør, avokado, kokosolje eller olivenolje som fettkilde om du ønsker det, men jeg digger smaken peanøttsmør gir. Blåbær og peanøttsmør er en utrolig god kombinasjon!

Potetmel i smoothie? Oh yes! Potetmelet er der for tarmbakteriene sin skyld. Potetmel som ikke er varmet opp inneholder resistent stivelse som er mat for bakteriene i tykktarmen. I denne smoothien får også bakteriene mat fra fiberet i blåbær og grønnkål. Fiber fungerer forresten også som en feiekost som tar med seg skadelige stoffer på sin ferd gjennom tarmkanalen. Kult, ikke sant? Det kan være smart å starte med en teskje potetmel og øke etterhvert. Når bakteriene får mat hender det at du kan oppleve litt luft i magen. Det er helt normalt og ikke farlig. En forsiktig tilvenning er derfor lurt.

Som væske bruker jeg som regel mandelmelk eller kokosmelk. Du kan bruke hva du ønsker, vann funker også fint. Dersom jeg bruker kokosmelk er det en tynn type kokosmelk, slik som du kjøper i melkekartong.

Jeg liker å ha litt topping på smoothie. Det ser selvfølgelig fint ut, men i tillegg gjør det at du må tygge. Når du tygger sendes det signaler til fordøyelsen om at det er mat på vei. Spyttet inneholder enzymer som hjelper til med å bryte ned maten. Det har betydning for hvor mye magen blir nødt til å jobbe videre. Så å tygge maten er altså veldig smart!

Jeg topper min smoothie med granola, kokos og blåbær. Bruk det du har tilgjengelig og liker.

Putt smoothien i en mattermos og ta den med deg til lunsj på jobb eller skole. Skal vi på tur lager jeg gjerne nok smoothie til en stor termos som vi putter i sekken. Perfekt turmat!

Smoothie med blåbær og grønnkål
Smoothie med blåbær og grønnkål
Smoothie med blåbær og peanøttsmør
Print Recipe
Smoothie med blåbær og grønnkål - proteinrik supersmoothie
Porsjoner
porsjon
Ingredienser
Porsjoner
porsjon
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør til en kremet og klumpfri smoothie. Juster hvor tykk du ønsker smoothien ved å regulere hvor mye væske du har i.
  2. Ha på valgfri topping. Kos deg!
Notater

Har du rester kan du blande i litt ekstra væske og en spiseskje chiafrø. Etter noen timer har du en herlig smakfull chiapudding som du kan ha som et lite mellommåltid!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *