Loading...
Middag

Fiskepinner med sellerirotfries, ertepurè og aioli

Fiskepinner aioli

Her får du en oppskrift på fiskepinner som tar denne retten til nye høyder. Fiskepinner er vel egentlig nokså kjedelig mat slik vi nordmenn kjenner det. Rett fra frysedisken og til panna, servert med traust tilbehør som poteter og revne gulrøtter. Ikke nå lenger! Her får du spennende smakskombinasjoner og gode byggeklosser som bidrar til en stabil og fornøyd kropp.

Jeg ble inspirert av Caluna og deres oppskrift på majones til å lage en aioli som passer perfekt til fiskepinner. Kjøpemajones og aioli er som regel basert på solsikkeolje som inneholder store mengder omega 6 som forstyrrer den viktige fettsyrebalansen i kroppen vår. For mye omega 6 bidrar til betennelsestilstander.

Jeg har tidligere laget majones og aioli med olivenolje, men synes at det setter en kraftig bismak. Jeg ble derfor glad da jeg fant ut at det går an å bruke MCT-olje og kokosolje uten smak. Resultatet ble helt perfekt! Rapsolje gir også et bra resultat så MCT og kokosolje kan byttes ut med det.

Ingredienslisten kan se litt overveldende ut, men dette er ikke vanskelig å lage. Dette er en klar favoritt hjemme hos oss!

Slik går du frem for å lage nydelig middag til 4 personer:

Fiskepinner ertepure

Start med å lage aioli. Du trenger:Aioli fiskepinner

2 fedd hvitløk

1 dl MCT-olje

1 dl smaksnøytral kokosolje

2 eggeplommer

1/2 ts Dijonsennep

2 ss hvitvinseddik, kan evt byttes ut med sitronsaft

salt

pepper

Ha hvitløk og MCT-olje i en beholder og kjør glatt med stavmikser. Smelt kokosoljen i vannbad, pass på at den er avkjølt når du skal bruke den. Finn frem en smal høy beholder, gjerne den som følger med stavmikseren. Ha eggeplomme, sennep, hvitvinseddik, og krydder i beholderen. Sett stavmikseren nedi og hell oljene over. Kjør stavmikseren på lavt tempo nederst i beholderen og løft den sakte oppover. Øk gjerne tempoet litt underveis. Det skjer da ren magi og etter kort tid har du aioli! Sett denne i kjøleskapet mens du lager resten. Aioli kan du godt lage dagen i forveien, den holder seg opptil flere uker i kjøleskap.

Sellerirotfries:

600-800 g rå sellerirot, den krymper mye under steking

2-3 ss kokosolje, eventuelt olivenolje

Krydder etter eget ønske (fek. salt, pepper, ingefær, chili og paprika)

Sett ovnen på 220 grader.

Kutt selleriroten i fingertykke staver. Ha olje og krydder i en plastpose og bland det godt. Putt sellerirotstavene i oljeblandingen og rist og klem på posen for å fordele krydder og olje over alt. Fordel stavene på bakepapirkledt stekebrett eller i ildfast form og stek i 25-30 minutter. Snu gjerne litt på dem underveis.

Mens selleriroten er i ovnen lager du fiskepinnene og ertepureen.

Fiskepinner sellerirotfries

Fiskepinner aioli

Finn frem til fiskepinner:

600 g torskefilet

2 egg

50 g mandelmel

20 g revet parmesan

2 ss sesamfrø

Salt

Pepper

Smør til steking

Skjær torskefiletene i passe biter. Ha eggene i en bolle og bland dem lett med en gaffel. Bland mandelmel, parmesan, sesamfrø, salt og pepper i en annen bolle. Ha godt med smør i stekepanna. Dypp fiskefiletene først i egg, deretter i melblandingen (er du redd for skitne hender kan du bruke et par gafler til dette) og stek til de er godt gylne før du snur dem. Dersom du bruker frossen fisk så vær obs på at fisken bør være helt tint for at resultatet skal bli best mulig.

Til ertepureen trenger du:Fiskepinner sunt

1 pose frosne erter

Salt

Pepper

2-3 ss smør

1/2 dl fløte

Kok opp ertene. Ta vare på litt av kokevannet. Ha dem over i en blender og tilsett krydder og smør. Kjør til pure og tilsett fløte og evt litt av kokevannet til ønsket konsistens.

Så er du klar for å nyte et skikkelig måltid StabilMat som gir deg godt med energi, en god dose grønnsaker og sunt fett. Enjoy!

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *