Loading...
Frokost og lunsjKaker, kjeks og desserter

Cookie med frisk smak av sitron

Sukkerfri cookie

Sukkerfri cookie

 

Dette er en skikkelig godbit av en cookie som kan nytes med den aller beste samvittighet. Den er glutenfri og selvfølgelig helt uten sukker. Som søtning har jeg brukt sukrin+ og fibersirup. Det er fibersirupen som gir den seige konsistensen så om du velger å bytte ut den med annen søtning vil du ikke få den gode seigheten.

Disse er perfekte som et lite mellommåltid eller som en herlig avslutning på et måltid.

 

Ingredienser:

25 g sukrin +

Revet skall av 1/2 sitron (bruk bare det ytterste gule laget)

2 ss sitronsaft

100 g fettredusert mandelmel (jeg bruker den fra Funksjonell mat)

5 g valmuefrø

1 ts bakepulver

60 g fibersirup clear

40 g smeltet smør

Jeg anbefaler å bruke økologisk sitron. Har du ikke det er det viktig at du skyller sitronen godt først for å bli kvitt eventuelle rester av sprøytemidler.

 

 

Cookie uten sukker

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Riv sitronskall og ha det i en bolle sammen med sukrin. Bruk fingrene til å blande det godt sammen slik at sukrinen får tatt til seg sitronsmaken. Tilsett sitronsaft og bland den inn.

Smelt smøret og tilsett det sammen med resten av ingrediensene. Bland til en litt seig deig. Jeg pleier bare å bruke hendene til dette.

Trill til kuler som du så klemmer og former til cookies. Jeg fikk 8 stykker av denne oppskriften. Jeg foretrekker å lage dem litt tykke, da synes jeg at seigheten kommer enda bedre frem. Om du velger å lage dem litt tynnere er det lurt å ha litt kortere steketid.

Sett på bakepapirkledt stekebrett og stek i 8-12 minutter.

La dem avkjøle og oppbevar i tett kakeboks.

Nyt og kos deg!Sunn cookie

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.