Loading...
MiddagSmåretter og tilbehør

Fiskeburger med blomkål- og rosenkålgrateng

blomkål- og rosenkålgrateng

blomkål- og rosenkålgrateng

 

Fiskeburger er enkel og ujålete mat. Du kan selvfølgelig velge å lage fiskeburgere selv, men med så mange gode alternativer med høy andel fisk i butikken er det helt innafor å ta en snarvei. Det gjorde jeg i dag! Her har fisken fått følge av utradisjonelt tilbehør, nemlig en lekker blomkål- og rosenkålgrateng med bacon og parmesan. Denne anbefales virkelig og passer til det meste av både kjøtt, fisk og kylling. Ønsker du blomkål- og rosenkålgrateng som et eget måltid kan du tilsette stekt kyllingfilet før du setter den i ovnen. Ha gjerne en frisk salat til.

Jeg har brukt frossen rosenkål i denne oppskriften. Dersom du ønsker å doble porsjonen vil jeg anbefale å steke rosenkål i to omganger. For mye i stekepanna samtidig vil gjøre at den blir kokt, og ikke stekt. Da har den lett for å bli vassen, og det er ikke godt. Fersk rosenkål fungerer også supert i denne oppskriften. Rosenkål er en undervurdert grønnsak som vi burde spise mer av. Både rosenkål og blomkål inneholder mye kostfiber og er rike på blant annet vitamin C og B-vitaminet folat.

Jeg har sett flere oppskrifter på grateng med rosenkål tidligere, men hadde lyst til å lage en som også inneholdt blomkål. Det ble en veldig bra kombinasjon.

Bacon og parmesan gir denne retten det lille ekstra. Du kan bytte ut parmesan med en annen valgfri ost, eller du kan bruke parmesan i kombinasjon med en annen ost.

 

blomkål rosenkålblomkål parmesanblomkål- og rosenkålgrateng

 

For å lage blomkål- og rosenkålgrateng til 2-3 personer trenger du:

200 g fersk eller frossen rosenkål

200 g  blomkål

1 liten løk

2 fedd hvitløk

100 g  bacon

2 dl matfløte, evt kremfløte

20 g revet parmesan

Salt

Pepper

Muskat, 1/2 – 1 ts

Evt 1 ts maizena

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Dersom du bruker frossen rosenkål lar du dem tine litt på kjøkkenbenken før du deler dem i to. De trenger ikke å være helt tinte, ca 10 minutter er nok. Jeg brukte frosne i dag og det fungerte veldig fint. Del også blomkål i passe biter.

Stek bacon i varm panne. Jeg bruker en saks og klipper baconet i biter rett i stekepannen. Når bacon er gjennomstekt legges det til side. Stek så løk og hvitløk i baconfettet, tilsett evt litt smør. Når det har surret et par minutter has rosenkål og blomkål i. Krydre med salt, pepper og muskat. La det steke i 5-6 minutter. Tilsett fløte og la det hele småkoke noen minutter. Dersom du ønsker en fyldigere saus kan du røre ut en teskje maizena i litt kaldt vann eller fløte og tilsette det mens det koker. Smak til med mer krydder.

Ha baconet tilbake i panna og bland godt sammen. Ha det hele over i en ildfast form og topp med revet parmesan.

Sett i varm ovn og stek i 12-15 minutter. Så er det bare å nyte.

 

fiskekaker tilbehør

One comment
  1. Blomkålris med erter og soltørkede tomater - StabilMat

    […] Ved å bytte ut hvit ris med blomkålris har du gjort en god deal for deg selv. Du har spart deg for masse kalorier og karbohydrater og får i stedet påfyll av nyttige næringsstoffer. Blomkål er rik på C-vitamin og inneholder bra med fiber. Blomkål er like god rå som stekt og kokt. Prøv også oppskriften min på blomkål- og rosenkålgrateng. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *