Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Banankake med blåbær og valnøtter

banakake blåbær valnøtter

 

Jeg hadde liggende et par overmodne bananer som jeg trengte å bruke. Som regel skjærer jeg disse opp i biter og putter i fryseren. Så bruker jeg dem til smoothie. Men nå var det fullt av frosne bananer så jeg bestemte meg for å lage banankake. Og det er jeg glad jeg gjorde, for denne ble skikkelig saftig og god. Valnøtter i røren gir litt å tygge på og blåbær gir friskhet. Denne banankaken er selvfølgelig helt sukkerfri, det er kun bananene som gjør den søt. Overmodne brunflekkete bananer er mye søtere enn de grønne og egner seg derfor bra i bakst.

Jeg har brukt havremel og havregryn i røren. Bruk glutenfrie varianter om du vil det. I tillegg får du her en helt melkefri banankake fullspekket med sunne godsaker!

Jeg har kalt dette kake, men denne kaken er så sunn at den kan fint spises som både frokost og lunsj. Ha gjerne litt godt smør på, eller hva med ost? Den smaker forresten fantastisk uten noe på også.

 

banakakefrokostkake bananBanankake blåbær valnøtter

 

Dette trenger du for å lage saftig banankake med blåbær og valnøtter:

2 store godt modne bananer, mine veide 400 gram med skall

4 egg

150 g havremel

75 g lettkokte havregryn

2 ts bakepulver

1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

1 klype salt

1/2 ts kardemomme

25 g valnøtter til røren og 25 g til topping, hakkes grovt

2 ss chiafrø

80 g frosne blåbær + ekstra til topping

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Grovhakk valnøttene. Bland alt det tørre i en bakebolle. Vent med blåbærene. Kjør bananer og egg til en glatt masse med stavmikser. Dette gjør jeg for å unngå bananklumper i kaken og for å piske eggene luftige. Tilsett det våte i det tørre og bland godt. La svelle noen minutter. Chiafrø og havremel- og gryn vil trekke til seg fuktighet og gjøre røren tykkere. Bland de frosne blåbærene med litt havremel i en skål og vend det forsiktig inn i røren. Ha det hele over i en brødform kledd med bakepapir, min var 22 x 11 cm. Topp med grovhakkede valnøtter og mer blåbær. Trykk det litt nedi røren.

Sett i varm ovn og stek i 40-45 minutter. Følg med underveis. En større brødform enn jeg brukte vil gjøre at steketiden kan bli noe kortere. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en tynn trepinne ned i kaken. Den trenger ikke å være helt fri for deig, men den skal ikke være rå i midten.

La banankake avkjøle litt i formen (15-20 minutter) før du har den over på rist og lar den avkjøle videre der. Den vil falle litt fra hverandre om du skjærer i den før den er helt avkjølt, men jeg klarte ikke å motstå fristelsen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *